Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Mala_Mi 17:43, 05 cze 2012

Balkon piękny
Martek 17:43, 05 cze 2012

kaisog1 napisał(a)

Faktycznie ładnie zaaranżowany balkon,ale w zeszłym sezonie też nie był "brzydki"
Zdjęcia są ostre jak żyleta

hehehhee Marta w zeszłym roku to było kosmicznie i kolorowo Nawysiewałam czego się dało i we wszystkich kolorach tęczy

Nie cofałam się do tamtego balkonu ,pamiętam jednak,że zwróciłam na niego uwagę i było ładnie
KasiaWB 17:53, 05 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Kasik dzięki Na konkurs to chyba za "cienki" ten mój balkonik A konkursy dalej sa organizowane. U mojej mamy na Bielanach co roku wygrywa nasz sąsiadka, ale ma taką ilość roslin, że chyba jej kiedyś balkon nie wytrzyma
Na południowych balkonach to trzeba surfinie 2 razy dziennie podlewać niestety - to pijaczki takie A ja dziś widziałam cudne pelargonie we wszystkich chyba możliwych kolorach

Jaki cienki? bo się nie obrywa jak u sąsiadki? )) przecież wiadomo,że nie o to chodzi nie ilość a jakość mi się bardzo podoba Twój balkon
Na marginesie, to świetnie, że nadal są te konkursy. Podoba mi się również ten pomysł z giełdą roślin w ogródkach działkowych, świetny pomysł, ja nie słyszałam żeby u nas coś takiego było, a szkoda, wielka szkoda.
Co do surfinii - podlewanie to nie problem, moje pelargonie też podlewam 2 razy dziennie - raniutko i wieczorem, odżywiam ale coś zawsze z surfiniami się działo i marne były. Na działce mam jedną, chociaż w ubiegłym roku wielką dorodną mszyca zżarła bez żenady same kikuty zostały

Jak będziesz jeszcze widzieć te pelargonie to zrób fotę nawet telefonem
Linka 18:04, 05 cze 2012

KasiaWB napisał(a)
Gosia aaaaaleeee cudny balkon no te surfinie szok!!! istne poduchy i moje ulubione kolorki .... rozmażyłam się ) ta część z żurawkami i bukszpanami i innymi również śliczna, a jak te hosty się rozrosną to już w ogóle super może trzeba zgłosić Twój balkon w jakimś konkursie na najładniejszy balkon? kiedyś na osiedlach takie organizowali... ale w PRL
na moim południowym balkonie niestety surifnie się nie sprawdziły, a do tego wiecznie szalała mszyca i teraz kupuję niezawodne pelargonie kolory tradycyjne, bo niestety jeszcze niebieskich czy takich fioletowych czy kremowych jak te Twoje surfinie nie widziałam w sprzedaży

Kasia nie trzeba PRL u mnie tez jeszcze w ubiegłym roku był konkurs na najładniejszy balkon i ogród. Z tego co pamietam wygrał balkonowy misz-masz, wszystkiego mnogo i kolorowo i dodatkowo bocian na ścianie chyba namalowany

Gosi balkon za to wymiata elegancją, śliczne te skrzyneczki, juz wiosna pomysł zapisałam, obsadzenia też elegancja, kwiatuchy wyjątkowo okazałe, a na surfinie wynotowałam - Florovit
Pozdrawiam
an_tre 20:50, 05 cze 2012

Gośka jak cudnie masz na balkonie, podziwiam intensywny kolor żurawki, petunie ślicznotki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 20:53, 05 cze 2012

balkonik super
w ogóle pracujesz pełna parą
mam z Toba chyba fajna fotkę, zamieścić ?
monitka 20:59, 05 cze 2012

Gosia ale dałaś czadu!!! Nasadzenia super jak to się wszystko rozrośnie to efekt murowany Balkon normalnie francja elegancja, bardzo mi się podoba Takie coś z białymi drobnymi kwiateczkami mi sie spodobało ale nie wiem co to.

Hmm chciałam się coś zapytać odnośnie projektu ale jak patrzę na tą fotkę z tasakiem to strach sie bać
Przetacznik 21:00, 05 cze 2012

Jeżeli mi się udało w takim osiedlowym konkursie nieporadnie uzyskać uścisk ręki prezesa, dyplomik i worek nawozu ; ), to Twój balkon czeka na jakąś statuetkę z kruszca drogocennego co najmniej, startuj koniecznie!
waska 21:01, 05 cze 2012

ale u ciebie pięknie z takim smaczkiem
którego mi wciąż brakuje
może jutro uda mi się wyciąć trawę po takim deszczu pójdzie jak po maśle
teraz gdy sama to robię wspominam ten kawał co zrobiła ty
kaisog1 21:50, 05 cze 2012

Aniu asc dziękuję

Martek za dużo tego wszystkiego było

Kasia cienki, cienki A pomysły na organizowanie takich kiermaszów powinny byc rozpowszechnione. To jest super sprawa. W zeszłym roku na tych ogródkach na żoliborzu było super. Było sporo firm i spory wybór. A jutro pewnie będe jechac do szkółek to jak będzie cus ciekawego to pstryknę fotę

Agata dzięki A Florovit na prawde warto..... nie wiem jakim cudem nie wpadł mi wcześniej w ręce.... a wiele nawozów, różnych firm próbowałam

Ania jak kupiłam te żurawki to były takie...wyblakłe. Podlałam tym Florovitem co Danusia stosuje w ogrodzie i cudnie sie wybarwiły.

Marzenka bo mi tęskno do Kubusiowa i balkonik to taka namiastka A zdjęcie dawaj!

Monika to z białymi kwiatuchami to wilczomlecz Tworzy super mgiełkę Wal z tym projektem

Przetacznik (matko, jak Ty masz na imię bo chyba przegapiłam ) akurat u nas nie organizują takich konkursów

Asia działaj, działaj Trzymam kciuki