Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Filomena 14:45, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)

No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko
Gocha 15:05, 20 kwi 2016

Aniu jaka cudna piwniczka, zawsze o takiej marzyłam. Powoli uda Wam się z niej zrobić cudne i przydatne pomieszczenie. A lokatorzy pierwsza klasa. Też nie chciałabym im przeszkadzać i snu przerywać.
anka_ 15:43, 20 kwi 2016

Milka napisał(a)
Piwniczka super pomysł, materiał wybrany też, lubię tę cegłę. Moja piwnica niedokończona, pod domem, bo zabronili, z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych. Lecę wstecz ogladać, jałowce wywal;aj, ja juz mam za duże, to formuję, ale nie sadziłabym ich, no wybrane tylko
Irenko mam nadzieję, że piwniczka wyjdzie choć w niewielkim stopniu tak jak bym chciała. Narazie podczytuję rozwiązania dla nietoperzy. U mnie tam gdzie piwniczka sucho, ale już tam gdzie stoi dom to poziom wód gruntowych na równo z gruntem. I ktoś wydał zgodę na budowę podpiwniczonego domu. A człek się teraz męczy.
Jałowce u mnie też niemałe. Taki jeden co liliputkiem miał być ma teraz 2,5 m wysokości. Ale małżonek z ulgą przyjął zmianę decyzji z przesadzania go na ścięcie. No i są takie o 2,5 szerokości...

Kasya napisał(a)
to u ciebie takie fajne budowle ?? super bedzie jak troche ogarniesz
ty to kurcze nic nie pokazujesz co tam masz...

Kasiu jakbym pokazała jakie jeszcze u mnie budowle ....

Agatek napisał(a)
konserwują się

Ha, ha, ha.... czasami trzeba...

Filomena napisał(a)
No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko

Filomeno niestety ten drzewostan w tle to już nie mój. I miałam z nim mega problem, choć uwielbiam duże drzewa. Ale sadzić trzeba z głową.
Znajomi fajny mieli pomysł. U nas wszystkie budynki w użyciu, ale może kiedyś....

Gocha napisał(a)
Aniu jaka cudna piwniczka, zawsze o takiej marzyłam. Powoli uda Wam się z niej zrobić cudne i przydatne pomieszczenie. A lokatorzy pierwsza klasa. Też nie chciałabym im przeszkadzać i snu przerywać.
Gosiu piwniczka jest w użyciu, ale chciałabym ją ogarnąć, zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Mam nadzieję, że się uda. Ale planów tyle, że nie wiadomo za co się brać. Zimą jak wchodzimy to zawsze mamy na uwadze lokatorów. Szukam jeszcze rozwiązania do wlotu dla nietoperzy. Albo pozawieszam budki dla nich. Narazie poprosiłam fachowców o pomoc w tej kwestii.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Filomena 16:02, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Filomeno niestety ten drzewostan w tle to już nie mój. I miałam z nim mega problem, choć uwielbiam duże drzewa. Ale sadzić trzeba z głową.

Zapożyczanie krajobrazu z zewnątrz to dobry zabieg, a co do dużych drzew - masz rację miłość do nich nie może przysłaniać zdrowego rozsądku
anka_ 16:28, 20 kwi 2016

Tylko żebym ja miała zapożyczony krajobraz w części ogrodowej... a tam łyso. No poza kilkunastoma, starymi, spróchniałymi wierzbami które idą w tym roku do wycinki. A tak bym chciała taki starodrzew porośnięty bluszczem...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Malgosik 19:41, 20 kwi 2016

ale klimatyczną masz piwniczkę
Agania 21:02, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Dziewczyny piwniczka i mi się podoba ale trochę pracy wymaga. Niestety w mojej okolicy to nawet otoczaki to towar deficytowy. Ale plany i wizja są.

Oniemiałam jak zobaczyłam...ciekawa jestem jakie niespodzianki ukrywa jeszcze Twój ogród, a właściwie Ty ukrywasz....jest przecudnie i rustykalnie

Gdzie Twoja wiązówka Aniu?
anka_ 21:45, 20 kwi 2016

Malgosik napisał(a)
ale klimatyczną masz piwniczkę
Małgosiu mam nadzieję, że klimatyczna będzie jak trochę ją ogarnę.

Agania napisał(a)

Oniemiałam jak zobaczyłam...ciekawa jestem jakie niespodzianki ukrywa jeszcze Twój ogród, a właściwie Ty ukrywasz....jest przecudnie i rustykalnie

Gdzie Twoja wiązówka Aniu?

Agatko oj... dużo chowam....

Wiązówka na 129 str.
BKosimkArt 12:46, 21 kwi 2016

Piwniczka rewelacja, nie mogę się doczekać wyglądu po ogarnięciu
laurowisnia 10:12, 22 kwi 2016

Aniu i Ty też masz taką piwniczkę, zazdroszczę Wam obu, choć można powiedzieć, że ja mam podobną w posiadaniu ale jest zbyt daleko by z niej korzystać. Pozdrowienia zostawiam na weekend.