Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

margaretka3 13:31, 18 kwi 2016

Pośmiałam się z sałatek dla wrogów
I rozplenic pozazdrościłam...
anbu 18:00, 18 kwi 2016

Aniu czekamy na zdjęcia nowej jabłonkowej rabaty
Pszczelarnia 11:30, 19 kwi 2016

Gdzie piwniczka, widziałam grill (fajny!)?
anka_ 13:06, 19 kwi 2016

LyraBea napisał(a)
I taką mam nadzieję. Skoro rok był dla pomidorów dobry, to pewnie dlatego mi się przypadkiem udała zeszłoroczna uprawa ^_^

Popikowałam. A tak mi się nie chciało... około 70 szadzonek wyselekcjonowałam. Jeszcze czekają koktajlowe, ale to bezpośrednio do donic poszadzę w tygodniu, bo pomidory mi się w nocy śniły, jak grzyby po grzybobraniu
Gdy wyjdę w moje "pole" to mnie mąż czasem siłą do domu zapędza, bo jak zacznę, to trudno mi skończyć. A że wzdłuż drogi mam spore latarnie, to mogłabym tak i do rana
A w domu potem też zwierzaki(gdy mnie 3 koty i pies oblegnie, nie ma zmiłuj, jeść trzeba dać ),jakieś żarcie na kolejny dzień przygotowuję, coby nie marnować czasu, gdy dzień ładny.
W ogrodzie działam głównie sama. Mąż w miesiące, w które jest w domu co prawda, chce mi pomagać, ale robi tylko to, co mu palcem pokażę. Nie ma powołania do tego typu prac. Wykonuje więc tylko to co cięższe roboty i tylko tyle, ile mu ręką nakreślę. Tak mi brakuje fachury w domu. Prędzej sama coś z desek zbiję, skręcę niż on. Ale nie narzekam. Ma inną rolę wyznaczoną i dobrze się wywiązuje, wynikiem czego jest postawienie w niecałe dwa lata mojego wymarzonego domku z ogrodem (kiedyś).
To się rozpisałam ośmielona Twoim ciepłym przyjęciem. Ale wczoraj przysiadłam co przeglądania archiwum zdjęć i poważnie przygotowuję materiał na swój wątek o moich zmaganiach z ogrodem, to przestanę tu tak słowotoczyć, chociaż ode mnie się nie opędzisz tak do końca

Kurczę, a ja jeszcze nie popikowałam. Wczoraj znowu prawie cały dzień w urzędach, masakra.
Co do pomidorków- też sieję zawsze kilka odmian, ale tylko koktajlowe są pewne w uprawie. Ja przerabiam je nawet do słoików na koncentrat na zupę. Inne udają się albo nie w zależności od pogody. A pryskać nie chcę, nie po to mam swoje, żeby jeść chemię.
Na twój wątek czekam Beatko. Zakładaj, łatwiej planować czy prosić o radę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 13:10, 19 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Pośmiałam się z sałatek dla wrogów
I rozplenic pozazdrościłam...
Przepisy super Toszka serwuje... A rozplenic proszę nie zazdrościć, bo nie będą rosły.

anbu napisał(a)
Aniu czekamy na zdjęcia nowej jabłonkowej rabaty
Aniu ja nie szaleję jak ty. Do czasu kupna samochodu mogę tylko pomarzyć o wypadzie po drzewka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 13:27, 19 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Gdzie piwniczka, widziałam grill (fajny!)?
Ewo zdjęć wcześniej nie wstawiałam bo trochę (a w zasadzie bardzo) wstyd. Jest do ogarnięcia. Ale proszę:

Ten betonowy przód będzie obudowany otoczakami i cegłą, nawiązując do grilla i studni. Coś w tym stylu. http://www.mojpieknyogrod.pl/gfx/00/00/bf/29/image-23v06i2_jpg/thumb_560x800_10.jpg
No i drzwi do wymiany. Tyle tylko, że zimą mam lokatorów i nie chciałabym im zaszkodzić.

anbu 13:30, 19 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Aniu ja nie szaleję jak ty. Do czasu kupna samochodu mogę tylko pomarzyć o wypadzie po drzewka.

No Kochanieńka już nie mazaj się
Łączę się w bólu ale z drugiej strony bryką nową będziesz się wozić po wsi
Fiu fiu
anka_ 13:35, 19 kwi 2016

anbu napisał(a)
No Kochanieńka już nie mazaj się
Łączę się w bólu ale z drugiej strony bryką nową będziesz się wozić po wsi
Fiu fiu

Agatek 13:59, 19 kwi 2016

Ale superancka piwniczka
Zana 14:11, 19 kwi 2016

No super ta piwniczka, ma potencjał. Fajna inspirka