Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 14:20, 19 kwi 2016

Dziewczyny piwniczka i mi się podoba ale trochę pracy wymaga. Niestety w mojej okolicy to nawet otoczaki to towar deficytowy. Ale plany i wizja są.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 14:54, 19 kwi 2016

patrząc na inspirkę to tobie marzą się luksusy Znajomi mają piwniczkę, a w niej odbywają się męskie spotkania (zazwyczaj) przy kartach... naokoło stojaki z winem i inszym alkoholem... słoiki z przetworami...wc... panowie czasami 2 dni z piwniczki nie wychodzą
anka_ 15:13, 19 kwi 2016

Iwonko na takie luksusy za mała piwniczka. Bardziej chodziło mi o połączenie kamienia i cegły.

Ale pod domem piwnica duża, więc może, kiedyś....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Karol99 15:29, 19 kwi 2016

Taka piwniczka w ogrodzie wygląda świetnie. Widziałem kiedyś taką obsadzoną z góry płożącyi jałowcami i irgą.
07_Rene 16:11, 19 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Ewo zdjęć wcześniej nie wstawiałam bo trochę (a w zasadzie bardzo) wstyd. Jest do ogarnięcia. Ale proszę:

Aniu, cieszę się, że pokazałaś. nie czuję się taka osamotniona ze swoją Rozpoczynam analizę uwarunkowań Twojej

edit: Inspirację podkradam
Nie widziałam Twojej studni... jak to możliwe? Moją studnię też planuje kamieniem obłożyć, takim samym jak piwniczkę, ale jeszcze nie wiem jakim konkretnie. Em musi zrobić rozpoznanie.

U mnie w piwniczce za ciasno na imprezę ze stolikiem... chyba że kameralną w dwie osoby
anka_ 16:41, 19 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Taka piwniczka w ogrodzie wygląda świetnie. Widziałem kiedyś taką obsadzoną z góry płożącyi jałowcami i irgą.

Karolu postaram się nie zmarnować jej. Do jałowców mam uraz i pomału eksmituję je z ogrodu. Irgi (te płożące) niestety u mnie przemarzają.

07_Rene napisał(a)

Aniu, cieszę się, że pokazałaś. nie czuję się taka osamotniona ze swoją Rozpoczynam analizę uwarunkowań Twojej

edit: Inspirację podkradam
Nie widziałam Twojej studni... jak to możliwe? Moją studnię też planuje kamieniem obłożyć, takim samym jak piwniczkę, ale jeszcze nie wiem jakim konkretnie. Em musi zrobić rozpoznanie.

U mnie w piwniczce za ciasno na imprezę ze stolikiem... chyba że kameralną w dwie osoby
Renatko studnia jest na 44 str.
Co do piwniczki to muszę się za nią wziąć. Ale najpierw muszę postawić ogrodzenie na tym kawałku (te widoczne drzewa to już sąsiada). Planuję tu betonowe ogrodzenie i puszczenie pnącza. W międzyczasie będę zbierać materiał na obudowanie.
U mnie ze względu na koszty budulcem jest kamień polny i zwykła klinkierówka (zwykła cegła za szybko się sypie).
Renatko moja piwniczka też kameralna, chyba większość tych starych piwniczek na wsi jest podobna.
Milka 17:03, 19 kwi 2016

Piwniczka super pomysł, materiał wybrany też, lubię tę cegłę. Moja piwnica niedokończona, pod domem, bo zabronili, z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych. Lecę wstecz ogladać, jałowce wywal;aj, ja juz mam za duże, to formuję, ale nie sadziłabym ich, no wybrane tylko
Milka 17:04, 19 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Ewo zdjęć wcześniej nie wstawiałam bo trochę (a w zasadzie bardzo) wstyd. Jest do ogarnięcia. Ale proszę:

Ten betonowy przód będzie obudowany otoczakami i cegłą, nawiązując do grilla i studni. Coś w tym stylu. http://www.mojpieknyogrod.pl/gfx/00/00/bf/29/image-23v06i2_jpg/thumb_560x800_10.jpg
No i drzwi do wymiany. Tyle tylko, że zimą mam lokatorów i nie chciałabym im zaszkodzić.

Jaki wstyd...super jest, wiadomo, że powoli, pracy ciut trzeba, ale sama w sobie i to miejsce jest extra. No i lokatorzy tacy! U mnie nad głową gacki
Kasya 17:18, 19 kwi 2016

to u ciebie takie fajne budowle ?? super bedzie jak troche ogarniesz
ty to kurcze nic nie pokazujesz co tam masz...
Agatek 18:16, 19 kwi 2016

Toszka napisał(a)
patrząc na inspirkę to tobie marzą się luksusy Znajomi mają piwniczkę, a w niej odbywają się męskie spotkania (zazwyczaj) przy kartach... naokoło stojaki z winem i inszym alkoholem... słoiki z przetworami...wc... panowie czasami 2 dni z piwniczki nie wychodzą

konserwują się