Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 21:28, 23 kwi 2016

Całe 3 ale zapach dookoła jakby całe hektary były....

Zakwitła pragnia syberyjska

Tawuły wiosną są piękne....

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 21:29, 23 kwi 2016

Pomału szykuję towar na azaliową, dużo go potrzeba....

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anbu 21:34, 23 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Oddam kwiaty w dobre ręce.... W pięknym, energetycznym kolorze....

miododajne....

w pakiecie dołożę...

Gwarancja ekspansji w ogrodzie...

he he dobre to

Aniu ślicznie masz Tawułki też mi się jakoś ostatnio też podobają
Toszka 22:21, 23 kwi 2016

proszę ciebie... ja w tym roku mam najazd fiołków, zwłaszcza w azaliowej "donicy"> Skąd przyfrunęły? Nie wiem, zwłaszcza, że prócz tych klasycznych, fiołkowych mam też rózowo-lawendowe. Miałam, bo u mnie po fiołkach zostały tylko wspomnienia.
Aniu, zbieraj fiołki i rób syrop lub nalewkę.

LyraBea 09:24, 24 kwi 2016

Dlaczego tak jest, że nic tak dobrze nie rośnie jak chwasty a perz przyjmuje się znakomicie? :/
Ślicznie wyglądają łąki pełne mleczy, ale najlepiej gdzieś hen hen, niekoniecznie za naszymi płotami.
Witam Cię Aniu przy kawce.
Toszka 10:37, 24 kwi 2016

I tu się nie zgodzę - znajoma gdzieś wyczytała, że niezwykle zdrowa jest gwiazdnica, taki chwast płożący, z białymi kwiatuszkami i maleńkimi listeczkami. No i jak wyczytała tak wprowadziła roslinę do menu - sałatki, dodatek do zup etc. Po dwóch sezonach okazało się, że po gwiazdnicę musi chodzić do sąsiada

Druga znajoma "wyzbyła" się mniszka jak wystartowała z produkcją "miodu".

Zapewne i perz by się wycofał, gdyby nim np. króliki lub inne zwierzę karmić
LyraBea 11:30, 24 kwi 2016

Toszka napisał(a)
I tu się nie zgodzę - znajoma gdzieś wyczytała, że niezwykle zdrowa jest gwiazdnica, taki chwast płożący, z białymi kwiatuszkami i maleńkimi listeczkami. No i jak wyczytała tak wprowadziła roslinę do menu - sałatki, dodatek do zup etc. Po dwóch sezonach okazało się, że po gwiazdnicę musi chodzić do sąsiada

Druga znajoma "wyzbyła" się mniszka jak wystartowała z produkcją "miodu".

Zapewne i perz by się wycofał, gdyby nim np. króliki lub inne zwierzę karmić

No niestety, u mnie królików na stanie brak, za to 3 koty i pies. Chyba by im nie podeszło menu z zielenieną
anka_ 12:46, 24 kwi 2016

anbu napisał(a)
he he dobre to
Aniu ślicznie masz Tawułki też mi się jakoś ostatnio też podobają
Wiesz Aniu ja lubię i tawuły i tawułki, choć te pierwsze zdecydowanie bardziej. Moja pierwsza tawuła przyjechała z małopolski i w tym roku narobiłam sadzonek. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Toszka napisał(a)
proszę ciebie... ja w tym roku mam najazd fiołków, zwłaszcza w azaliowej "donicy"> Skąd przyfrunęły? Nie wiem, zwłaszcza, że prócz tych klasycznych, fiołkowych mam też rózowo-lawendowe. Miałam, bo u mnie po fiołkach zostały tylko wspomnienia.
Aniu, zbieraj fiołki i rób syrop lub nalewkę.

No ja ciebie też proszę....o sprawdzony przepis na naleweczkę, będę jutro rwać. Z mniszka robić syrop, z podagrycznika i pokrzyw sałatki (smaczny jest-próbowałam)....

LyraBea napisał(a)
Dlaczego tak jest, że nic tak dobrze nie rośnie jak chwasty a perz przyjmuje się znakomicie? :/
Ślicznie wyglądają łąki pełne mleczy, ale najlepiej gdzieś hen hen, niekoniecznie za naszymi płotami.
Witam Cię Aniu przy kawce.
Żeby te mleczyki chciały siedzieć tylko na jednym kawałku, to bym zostawiła. ale one z tych niepokornych... Ja też z kawką siedzę.

Toszka napisał(a)
...Zapewne i perz by się wycofał, gdyby nim np. króliki lub inne zwierzę karmić
Uważam, że z perzem to wbrew pozorom jest najmniejszy problem. On nie znosi niskiego koszenia. Tak więc na trawniku nie jest problemem.

LyraBea napisał(a)

No niestety, u mnie królików na stanie brak, za to 3 koty i pies. Chyba by im nie podeszło menu z zielenieną
U mnie amatorem zielenizny jest kaczor, ale nie koniecznie takiej jak bym chciała. Wczoraj opierdzielił świerczka z igieł, a dzień wcześniej zeżarł sasankom pąki. Pomijam zjedzony rabarbar, sałatę, koperek ....
Zana 16:00, 24 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Kasiu jakbym pokazała jakie jeszcze u mnie budowle ....

Aniu pokaż, pokaż te inne budowle! I kaczora pożeracza zieleniny też pokaż. A on tych żółtych mleczaków nie pożera?

anka_ 20:40, 24 kwi 2016

Anulko witaj. Ja dzisiaj po cichutku wędrowałam u ciebie.
Co do budowli to niestety ale to ten kawałek w części gospodarczej niedostępnej publicznie. Kaczora nie ma problemu jutro pstryknę, choć on w areszcie. Mleczaków niestety nie chce żreć...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies