Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anbu 13:37, 03 maj 2016

Toszka napisał(a)

Ja pomimo pozorów też pracuję nad organem po nocach będzie mi się śniła anatomia, a tobie operacja

anka_ 19:33, 03 maj 2016

Toszka napisał(a)
to bardzo dobra decyzja - przy twoich areałach to i wygrana w totka będzie kroplą w morzu Urosną i to nawet nie zauważysz jak biegusiem. Koniecznie zrób choćby dla siebie dokumentację, a potem wnukom będziesz pokazywać i opowiadać z jakich to maluszków lasek wyhodowałaś Jedna historia dla wnuków więcej
Iwonko ach ta kasa... Nigdy nie ukrywałam, że u mnie kieszenie puste, a areał spory. Do tego teren nie jest ogrodzony. Coraz boleśniej się przekonuję, że "zabawa" w ogród to bardzo kosztowna sprawa. Na totka nie mam co liczyć, bo nawet nie mam jak puścić.... Ale maaaałymi kroczkami....
Dla mnie najważniejsze, że wreszcie z grubsza wiem co chcę....

anbu napisał(a)
Ja Ci to mówię, urosną
Aniu też w to wierzę...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anbu 19:35, 03 maj 2016

Aniu spokojnie, dasz radę, roślinki urosną a frajda z tego jest niesamowita widzę po sobie
LyraBea 20:17, 03 maj 2016

anka_ napisał(a)
Iwonko ach ta kasa... Nigdy nie ukrywałam, że u mnie kieszenie puste, a areał spory. Do tego teren nie jest ogrodzony. Coraz boleśniej się przekonuję, że "zabawa" w ogród to bardzo kosztowna sprawa. Na totka nie mam co liczyć, bo nawet nie mam jak puścić.... Ale maaaałymi kroczkami....
Dla mnie najważniejsze, że wreszcie z grubsza wiem co chcę....

Aniu też w to wierzę...

Jak ja to dobrze znam... Jakoś wcale mi nie raźniej, że nie tylko ja mam tak.
Ale uważam, że nie sztuka zlecić ogród firmie i potem tylko patrzeć jak rośnie, sztuką jest własnymi rękami i ciężką pracą stworzyć własne, niepowtarzalne miejsce na ziemi. Nie wspomnę już o satysfakcji nie do opisania.
Mam sąsiadów. W tym roku wpuścili firmę i w ciągu zaledwie 3 dni z niczego mają ogród. Na początku łypnęłam lekko zazdrosnym wzrokiem a teraz patrzę na ten ich ogród i wiecie co? Nie ma duszy...
50 serbów nawet takich pod lupę też na pewno na kieszeni siadło. Za to za kilka lat z maczetą będziesz mogla po ogrodzie chodzić
Będę czekać na relację, jak się maja serby.
anka_ 20:41, 03 maj 2016

anbu napisał(a)
Aniu spokojnie, dasz radę, roślinki urosną a frajda z tego jest niesamowita widzę po sobie
Aniu jestem spokojna. Zdaje sobie sprawę, że to jedyne wyjście, żeby kiedyś mieć ogród.

Rany.... ale muli....

Beatko jeszcze jakiś czas temu chciałabym firmę i święty spokój. Teraz mam zupełnie inne podejście. Sadzę bo wiem co chcę osiągnąć. I sprawia mi to ogromną radość. Choć wiem, że nie uniknę błędów. Ale dzięki mądrym głowom z O. zminimalizuję je...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mira104 23:01, 03 maj 2016

a tam Anka małymi kroczkami i do przodu. Ogród to dużo kasy, a jeszcze więcej pracy i cierpliwości. A tego to Ci akurat nie brakuje, co wejdę do Ciebie to Ty jak jajko niespodzianka - zawsze coś nowego wymyślasz.
anka_ 23:24, 03 maj 2016

O kurczę, tego jeszcze nie było.... jajko z niespodzianką....
No to powiem ci Miro, że może niedługo znowu coś wymyślę....
anka_ 00:09, 04 maj 2016

Może ktoś wie co to za jedne i jak się pozbyć lokatorów z tej pierwszej?

Royalty

Wiosna w pełni, pojawiły się takie 'ptaszki'

Zana 06:47, 04 maj 2016

Aniu, 50 serbów to duże przedsięwzięcie i nie dziwię się, że kupujesz małe sadzonki. Duże kosztowałyby majątek! A tak będziesz sobie obserwować jak rosną i mieć dziką satysfakcję z własnego dzieła. Kiedy będziesz je sadzić?
anka_ 07:17, 04 maj 2016

Aniu te 50 to kropla w morzu potrzeb. Ale narazie na tyle mam tak naprawdę gotowe miejsce. Na jesieni zamówię resztę. A sadzić będę jak tylko przyjadą....Mają być w tym tygodniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies