Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 22:58, 14 wrz 2016

ag_zie napisał(a)
Ale motyl!!! Cudny! I to z własnej hodowli

"Z własnej hodowli".... ale fajnie to określiłaś Agnieszko. Dużą radość mi sprawił, bo pierwszy raz zagościł w tym roku u mnie.

Mirka napisał(a)
Ja przyszłam Serby zobaczyć .Aniu ja mam sosny posadzone na przemian z brzozami na żywopłot teraz jeszcze będę dosadzać .A co Ty będziesz sosny sadzić?
A wiesz Mirko, że serbom nie zrobiłam zdjęcia... schowane w burakach....
A sosny będę sadzić, kocham wszystkie, choć wiem że nie są polecane na forum. Ja je uwielbiam za wszystko i nie przeszkadza mi ich czasami wichrowaty pokrój. Tak wogóle to ja bardzo lubię wszystkie iglaki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 22:59, 14 wrz 2016

Aniu, pomimo tego, że nie ogarniam wyobraźnią twojego terenu, to bym dała pod siatką coś zimozielonego... i tu bym dała szmaragdy (mniej pracochłonne). Wygwizdów od pól ci osłonią. Czy irga to zapewni?
Jarząby tak Ja bym dała jednogatunkowo, bo reszta to pojedyncze egzemplarze. W tym układzie jednolitość wprowadzi porządek i nie będzie wygladać jak przypadkowe nasadzenia. Ten układ pozwala na resztę nasadzeń.
Klony lubią lekko kwaśna glebę. Mniej wymagające niz buk.

Jesli chesziglaki topić w trawach to nie tuje. Cis.
anka_ 23:19, 14 wrz 2016

Na szmaragdy byłam zdecydowana to co niektórzy krzyczeli że się siatka zniszczy.... No i jest jeden problem, na tym kawałku są w zimie zwały śniegu. Czy zwarty żywopłot ze szmaragdów to przeżyje?

A jakie cisy Iwonko byś proponowała? Coś takiego bym chciała uzyskać....

https://pl.pinterest.com/pin/455496949794230101/
https://pl.pinterest.com/pin/455496949794230127/
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 23:44, 14 wrz 2016

Ten cis to Robusta

Siatka i szmaragdy przytrzymają zaspy. Przetestowaliśmy to u nas od pól
anka_ 23:53, 14 wrz 2016

No i spać nie będę mogła.... A jakby zamiast tych szmaragdów dać jednak cisy to :
Po 1. pasują do jarzębów?
po 2. czy jest szansa, że jak posadzę maluchy to doczekam, że chociaż do pasa mi urosną....
Toszka 00:20, 15 wrz 2016

Widziałas moje - mają 6 lat, z maluchów ok 15-20cm. Cięte mocno dwa razy w roku.
anka_ 07:59, 15 wrz 2016

Widziałam, piękne są.... i wysokie.

Łapy mnie bolą... całą noc sadziłam kfffiiiiaaatki. Co te ogrodniczkowanie robi z człowieka.

Aaaa jeszcze jedno- kiedy można przesadzać lawendę?
Toszka 08:05, 15 wrz 2016

Jeśli bardzo musisz lawendę przesadzać to teraz, ale szeptem ci powiem, że najlepiej w marzec/kwiecień.

Robusty tez u mnie widziałaś, rosną przy altanie za modrzewiem pomiędzy miskantem a Fastigiatami. Wcale wolno nie rosną, przez 3 lata podwoiły swoja wysokość.
Makusia 08:39, 15 wrz 2016

No...to ja już wiem która Pani ograniczyła Toszce dostęp do komputera
Fe! Fe! Nieładnie

anka_ 08:43, 15 wrz 2016

Lawendy nie muszę teraz, dlatego pytam o optymalny termin.

Toszka napisał(a)
Robusty tez u mnie widziałaś, rosną przy altanie za modrzewiem pomiędzy miskantem a Fastigiatami. Wcale wolno nie rosną, przez 3 lata podwoiły swoja wysokość.

A pytałaś się po co z aparatem do ciebie.... tyle dobra w twoim ogrodzie, że człek głupieje.
Muszę zobaczyć czy u nas jest dostępna. A czy opcją zamiast Robusty może być np Oliwka albo Chudy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies