Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Toszka 06:53, 08 sie 2016

nie o portfel pytałam. Jak tam woda w stawie? Jest? Napadało?
Jak tam kfiutki? Kwitną?
Masz nowych 'obcych" w ogrodzie?
Bo, że żyjesz to już wiem
anka_ 07:59, 08 sie 2016

Ha, ha, ha.... Ze stawu zrobiła się kałuża, ale to już dawno. Niby codziennie coś kropi, ale jakoś nie przybywa. Ale i przestało ubywać, a to juz coś. Kfffiatki kwitną lub przekwitły (kurczę lawendy nie ściełam jeszcze). Obcych różnych maści masa w ogrodzie. Rośnie murek wokół rabaty z Olami i małżonek mnie klnie, że po kółeczku ma robić (mam nadzieję, że w weekend koniec, ale muszę towaru dostarczyć). Ale narazie żniwujemy.
A... i wreszcie udało mi sie kupić siarkę na kwaśną tylko muszę znaleźć czas żeby to przekopać, bo i zarastać zaczyna. Tak naprawdę to cała kasa i wolny czas idzie na ciągnięcie ogrodzenia, bo bez tego ani rusz.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 08:15, 08 sie 2016

A, no widzisz - jakieś wieści jednak są - ogrodzenie się ciągnie, zwróciłam uwagę na twój spryt - w jednym słowie zawarłaś czas i czynność

Prócz siarki może być Mazanowy zakwas żytni (herbicydy). Nakryj ziemię papierem, tekturą, to nie będzie tak zarastać.
anka_ 08:26, 08 sie 2016

Ta..... nakryj tekturą.... pół hektara....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 08:27, 08 sie 2016

Jak to napisałam to tez zreflektowałam się, że na tony ten papier trzeba by liczyć
anbu 11:17, 08 sie 2016

Aniu ależ cudne foty zapodałaś
LyraBea 11:24, 08 sie 2016

anka_ napisał(a)
Ta..... nakryj tekturą.... pół hektara....
Noooo, ja pierdziu. Nawet przy wyobraźni w miarę to nie do ogarnięcia.
Pamiętam jaki miałaś problem ze stawem, że wody dużo, ze jak to ogarnąć a tu teraz odwrotnie. :/
A gąsieniczka cuuudna. A jakie piękne zdjęcia makro! Bajkowo jednym słowem u Ciebie. A gości przyjmujesz po królewsku.
Agania 10:31, 09 sie 2016

Piękne będziesz mieć motyle, może uda ci się więcej udokumentować
katiaxx 08:54, 10 sie 2016

Ania fantastyczne fotki, piękny warzywnik chciałabym żeby u mnie tak rosło, chyba zacznę żałować że nie zostawiłam sobie miejsca na mały tunel ..
anka_ 13:59, 12 sie 2016

Toszka napisał(a)
Jak to napisałam to tez zreflektowałam się, że na tony ten papier trzeba by liczyć

Ano tony Iwonko, tony. Duży teren ma zalety, ale niestety dużo wad również.

anbu napisał(a)
Aniu ależ cudne foty zapodałaś

Dziękuję Aniu

LyraBea napisał(a)
Noooo, ja pierdziu. Nawet przy wyobraźni w miarę to nie do ogarnięcia.
Pamiętam jaki miałaś problem ze stawem, że wody dużo, ze jak to ogarnąć a tu teraz odwrotnie. :/
A gąsieniczka cuuudna. A jakie piękne zdjęcia makro! Bajkowo jednym słowem u Ciebie. A gości przyjmujesz po królewsku.

Wiesz Beatko z tym stawem to i mnie sytuacja trochę wkurza. Przewrotność natury. W przyszłości będą podłączone do stawu odpływy z rynien budynków gospodarczych to sytuacja powinna się poprawić.

Agania napisał(a)
Piękne będziesz mieć motyle, może uda ci się więcej udokumentować

Chodzę i rozglądam się Agatko za kokonami, ale nie namierzyłam żadnego. Śmieją się ze mnie, bo 20 razy wszystko oglądam zanim zerwę.

katiaxx napisał(a)
Ania fantastyczne fotki, piękny warzywnik chciałabym żeby u mnie tak rosło, chyba zacznę żałować że nie zostawiłam sobie miejsca na mały tunel ..
Kasiu ja sobie nie wyobrażam gotowania bez swoich warzyw. Warzywka ładnie rosną (nawet dynie i cukinie ruszyły) choć nie zawsze tak było. Dużo dobra poszło w glebę i system sadzenia zmieniony- tak żeby ładnie wszystko rosło i nie trzeba było pryskać. Bo chemii nie uznaję. A może jakiś choć mały tunelik by się zmieścił?

Mam chandrę.... Miałam kopytnych gości w nocy.... Dobrały się do miłorzębu, brzóz papierowych, leszczyny.... a ginko wreszcie tak ładnie ruszył po aklimatyzacji....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies