Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 16:19, 30 mar 2017

Toszka napisał(a)
kwiatowe, a te maleńkie to lisciowe.
No to bardzo mnie to cieszy. Z niecierpliwością czekam na kwitnienie. To pontyjska od Bożenki.

Agania napisał(a)
Takie pąki to moje ulubiene są

Papierówka to mi się kojarzyła tylko z jabłkami, muszę się u Ciebie doszkolić z drzew

Ja to dla Ciebie mam kawał podziwu, piękny staw i wał, cały ogród wygląda bajecznie

Wrócę w wolnej chwili na dłużej, muszę się do Ciebie zapuścić na dłużej
Całuję
No wszelakie pączki i pączusie u mnie też mile widziane. I mam nadzieję, że z roku na rok będzie przybywać. Papierówkę-jabłka bardzo lubiłam. Mieliśmy kiedyś, ale piorun ją położył. Jak spotkam w sprzedaży to kupię jeszcze. A brzoza papierowa też fajna.

Ogród dopiero się tworzy, ale zaczęłam sadzić i to mnie cieszy. Choć co do stawu muszę zmienić założenia.

U mnie czas cebulowych

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:21, 30 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam Melinkę ładnie sie prezentuje.
Melinki dostały już stałą miejscówkę. Ale muszę jeszcze 2 dokupić.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:27, 30 mar 2017

polinka napisał(a)
Ciekawa informacja! całe życie człowiek się uczy
i jak to mówią- głupim umiera... Ale fajnie, że w dzisiejszych czasach łatwiej o wymianę informacji. A mikoryza to wspaniała rzecz w grodzie. Bardzo lubię jej zapach. Dla mnie pachnie pieczarkowo (ale takimi swoimi pieczarkami, nie kupnymi), No i mam maślaczki we własnym ogródku.

anka_ 16:31, 30 mar 2017

Mira104 napisał(a)
Śliczne azalie, krokusiki też oko cieszą
Azalie super, choć zdjęcia nie oddają w pełni ich uroku. A krokusiki cieszą, oj cieszą. Bo jakoś wszystko inne w tyle...

W blokach startowych...

anka_ 16:35, 30 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Witaj. Pytałaś u mnie o wrzosy. Teraz się zorientowałam, że napisałam Ci nazwę wrzosów rosnących po środku. Te z boku po prawej to niewiem jaka odmiana.
A właśnie coś mi opis do zdjęcia nie pasował. U mnie padły po zimie wrzośce.. wszystkie sztuki... masakra. A miałam jeszcze sporo sadzonek, miały iść w tym roku na kwaśną. I klapa...

Za to inne roślinki czekają do pikowania....

anka_ 16:39, 30 mar 2017

Kawa napisał(a)
azalia śliczna
u mnie ciepło w nocy mocno padało
dobrze bo posadziłam klona i heptacodium

boszzz
i tak nie wiem czy w dobrym miejscu hihihi
Ta azalia szczególnie wpadła mi w oko z nowo zakupionych. Ciekawe jak będą kwitły. Co do miejsca sadzenia... Ja posadziłam azalie... i też nie wiem czy dobrze. Tym bardziej, że nie mam roślin wypełniających i muszę sobie wyobrazić to wszystko... A u mnie z tym kiepsko.

Wiązówka pokazuje macki...

Dereń.. tu zaczyna... teraz daje na całego...

Makusia 16:40, 30 mar 2017

Cudeńka!!
roma2 16:53, 30 mar 2017

Piękności pokazujesz Aniu . Melinki cudne, ale widzę, jak pięknie ziemię mają przygotowaną !!!
mateuszmichn 17:55, 30 mar 2017

Witaj. Wpadam też do ciebie i od razu widzę krokusy
Może nie tyle co w szczecinie ale zawsze coś. U mnie sporo poginęło przy jakiś przesadzaniach a niestety zapomniałem dokupić na jesien
Na szczęście o tulipanach nie zapomniałem
Urszulla 20:24, 30 mar 2017

Ciekawy Twój ogród. Całkiem inny charakter i taka eko-natura