Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Marga 20:30, 15 mar 2017

W tak dużym ogrodzie powinno być kilka ławeczek, żeby można było sobie przysiąść i cieszyć oczy różnymi pięknymi zakątkami
anka_ 21:27, 15 mar 2017

Mary napisał(a)

Oglądam to zdjęcie i oglądam i jakoś nie mogę się przekonać do ławeczki w tym miejscu. Wiem, tam z tyłu będą cisy, ale jakoś nie mogę się pozbyć wrażenia, że ta ławeczka stoi przy ulicy.

Marysiu po części się z tobą zgodzę. Jeżeli kiedyś stanie tam ławeczka to coś delikatnego, w tym stylu.

http://chronos.com.pl/userdata/gfx/27affd86de45ba8795ab3ceafc3a8a13.jpg

Przysiąść można a i element dekoracyjny będzie.

Marga napisał(a)
W tak dużym ogrodzie powinno być kilka ławeczek, żeby można było sobie przysiąść i cieszyć oczy różnymi pięknymi zakątkami

Moniko będzie ławeczka, tylko delikatniejsza niż wcześniej zakładałam. Taka wieksza z oparciem będzie koło stawu. W tym miejscu z którego robione było zdjęcie cytowane przez Marysię.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
bacowa 07:01, 16 mar 2017

Aniu , witaj . Mam pytanie do ciebie bo doczytałam że masz brzozę papierową , jak ją oceniasz ? ładna jest ?. Chcę posadzić kilka brzózek i waham się między doorenbos , a papierową.Tak mało jest opinii na temat tej papierowej, że chciałam trochę ciebie podpytać .
pozdrawiam Ewa
anka_ 08:05, 16 mar 2017

Ewo przede wszystkim te dwie brzozy maja zupełnie inne wymiary. Papierowa rośnie szybko i wielkościowo będzie jak pospolita. Doorenbos to przy niej miniaturka.
Tak, jestem bardzo zadowolona z papierowej (dużą mam jedną). Na tyle, że doszły następne. Jak już pisałam- szybki wzrost. Liście większe niż u brzozy pospolitej. Piękna, łuszcząca się kora.

Jak jest miejsce na wysokie drzewo to jak najbardziej polecam.

Ewo nawet nie wiesz jak się cieszę, że jakieś zrządzenie losu przywiodło cię w moje progi. Mogłam z radością i zachwytem przekroczyć bramę twojego ogrodu. zobaczyłam, że różnorodność i pozorny busz nie jest równoważny z bałaganem. Że można na jednej rabacie iść w różne drzewa i wyciszyć dołem. Iść w różnorodność czy kolor, jednocześnie trzymając umiar. Rabata a Anabelkami super.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
bacowa 06:25, 17 mar 2017

Ania , wielkie dzięki za opinię brzozie.Tak mi się wydawało na podstawie zdjęć ,że ona jest wysoka.

Cieszę się że mój ogród ci się podoba.Rośliny w ogrodzie sadzę intuicyjnie. Wiadomo , jak chyba każda z nas na O , przesadzam , kombinuje , szukam inspiracji.

Masz duży ogród , to sadż drzewa, powstaje wtedy taki fajny azyl.
pestka56 11:19, 17 mar 2017

Piękną korę ma ta papierówka
anka_ 14:26, 17 mar 2017

bacowa napisał(a)
Masz duży ogród , to sadź drzewa, powstaje wtedy taki fajny azyl.
Będę sadzić Ewo, będę... Tylko muszę ogarnąć sprawy nieogrodowe, bo życie pisze dla mnie inne scenariusz niż bym chciała...

pestka56 napisał(a)
Piękną korę ma ta papierówka
Tak Kasiu, piękną ma. A jak urośnie to będzie jeszcze ładniejsza.
Wiesz, czytałam twój wpis u Dany... posadzę drzewko... takie specjalne...
katel 18:09, 17 mar 2017

Dzieje się u Ciebie, fajnie że masz wszystko tak dobrze przemyślane, mi się najbardziej podoba widok z sadu czerwono - żółto - zielony
pestka56 02:04, 18 mar 2017

anka_ napisał(a)
Wiesz, czytałam twój wpis u Dany... posadzę drzewko... takie specjalne...

Uściski
Kasik 11:13, 19 mar 2017

Taki ogrom terenu, to ogrom pracy. Jestem pełna podziwu dla tych co się z takim wyzwaniem mierzą. Ja bym nie wiedziała jak zacząć, ale jest kilka osób na O, które radzą sobie z tak dużym zakresem ziemi.