Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Grodzia 21:33, 19 mar 2017

Witaj będę zaglądać i podpatrywać Twoje poczynania bo ja też mam sporo terenu do zagospodarowania...
bdan 12:02, 23 mar 2017

Aniu aż sobie wróciłam na pierwszą stronę zajrzec jak duża masz tę działkę.
Nie bierze Cię czasami zwątpienie jak to wszystko ogarnąć.
Ja mam czesto takie etapy, do tego dochodzi warzywnik, więc pracy sporo.

We wtorek po pracy robiliśmy wertykulację trawnika ale tylko połowy działki, a tu jeszcze druga część czeka, rabaty do przeróbki, itd....
anka_ 22:06, 23 mar 2017

katel napisał(a)
Dzieje się u Ciebie, fajnie że masz wszystko tak dobrze przemyślane, mi się najbardziej podoba widok z sadu czerwono - żółto - zielony
Dla mnie najważniejsza porą w ogrodzie jest jesień. I wtedy ma się dziać. Sama jestem ciekawa na ile wygląd w realu będzie podobny do tego wyrysowanego. Na to przyjdzie trochę poczekać. Ale drzewka posadzone, rosną.

pestka56 napisał(a)
Uściski

Kasik napisał(a)
Taki ogrom terenu, to ogrom pracy. Jestem pełna podziwu dla tych co się z takim wyzwaniem mierzą. Ja bym nie wiedziała jak zacząć, ale jest kilka osób na O, które radzą sobie z tak dużym zakresem ziemi.
Kasiu ja tez nie miałam pojęcia jak zacząć. Tu na forum dostałam wskazówki, szkice (dozgonnie będę Asi/asiach wdzięczna bo to ruszyło prace). rady. Ogrom pracy, ale z grubsza wiem w jakim kierunku chcę iść. Chociaż on może nie do końca taki ogrodowiskowy.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Zana 22:14, 23 mar 2017

Ania, przyszłam poczytałam o tych planach i normalnie Cię podziwiam. Nie wyobrażam sobie "czucia" i ogarnięcia takiej przestrzeni. Wyobraźnia to przecudowny dar
anka_ 22:19, 23 mar 2017

Grodzia napisał(a)
Witaj będę zaglądać i podpatrywać Twoje poczynania bo ja też mam sporo terenu do zagospodarowania...
Iwonko jak ja ci zazdroszczę tych widoków....

bdan napisał(a)
...
Nie bierze Cię czasami zwątpienie jak to wszystko ogarnąć....

Danusiu oczywiście, że czasem bierze. Ale uważam, że to normalne takie chwile słabości. Dla mnie motywatorem na ten sezon jest pozimowy przegląd i brak strat "pozwierzęcych", ogrodzenie zdało egzamin. Wiem, że nie ogarnę całości w sezon czy dwa. po pierwsze, że względów finansowych, po drugie- bo moje możliwości 'przerobowe są jakie są. Niestety nie mam nikogo do pomocy. Ale małymi kroczkami do przodu....
Wiosna idzie i trzeba myśleć pozytywnie...

zaczynają pokazywać się krokusy...

Choć większość jeszcze w fazie wczesnego szczypiorku...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Alicja169 22:23, 23 mar 2017

Ten kobaltowy błękit jest taki wiosenny. Będę chciała go mieć
anka_ 22:50, 23 mar 2017

Zana napisał(a)
Ania, przyszłam poczytałam o tych planach i normalnie Cię podziwiam. Nie wyobrażam sobie "czucia" i ogarnięcia takiej przestrzeni. Wyobraźnia to przecudowny dar
Anulko cały dowcip polega na tym, że u mnie zero wyobraźni. Czasami poprostu coś konkretnego wpada na dany teren i wiem, że to właściwe miejsce. Tak po kawałeczku idzie (choć powinnam powiedzieć- będzie szło) do przodu. Ale anabelkowa mi nie pasi... będą zmiany... tylko nie wiem jakie...

Przyszły azalie na kwaśną....
Melina

Alicja169 napisał(a)
Ten kobaltowy błękit jest taki wiosenny. Będę chciała go mieć

O rany... kobaltowy błękit.. wiesz Alicjo ja z kolorami to jak facet... Jeśli chodzi o krokusa to on fioletowy, zdjęcie przekłamuje. Jeśli o przylaszczkę to warto je mieć. Choć to takie maluchy to wdzięczne i rzucają się w oczy...
Kawa 08:56, 24 mar 2017

śliczne te kolory
Alicja169 19:32, 25 mar 2017

Aniu w związku z Twoją uwagą na moim wątku - czy masz może jakieś porównanie jak wygląda taka sadzonka z mikoryzą ?
Makusia 19:38, 25 mar 2017

Ale ładne te azalie- aż kipią zdrowiem! Kolor cudny taki żywy. Niech cieszą oko.