Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

frezja 20:44, 07 kwi 2017

anka_ napisał(a)
Kiedyś nie lubiłam niebieskiego... Ale ten cudowny, głęboki błękit cebulicy mnie zachwyca. Muszę porozsadzać.

Piękna roślinka.
anbu 20:45, 07 kwi 2017

Super foty zapodałaś
anka_ 20:47, 07 kwi 2017

I jeszcze takiego gościa miałam

Dzięciołek czy dzięcioł średni?... hm... dla mnie zagadka
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 20:47, 07 kwi 2017

Coś mnie komputer dzisiaj nie lubi....dubelki strzela

"Kompozycja do donicy"- jeden z wielu łupów z ogrodu Iwonki. Resztą się pochwalę jak wreszcie deszcz przestanie padać... kiedyś...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Makusia 21:23, 07 kwi 2017

Kobieto! Ale Ty zdjęcia robisz! Ogród śliczny i tak pokazany, że szczęka opada!
Toszka 21:27, 07 kwi 2017

anka_ napisał(a)
Kiedyś nie lubiłam niebieskiego... Ale ten cudowny, głęboki błękit cebulicy mnie zachwyca. Muszę porozsadzać.

Właśnie od Tessy dowiedziałam się, że cebulica sieje się jak wściekła... może te małe coś u mnie to nie fiołek a cebulica... tak czy siak, wiadomo już aby w pobliżu nie grzebać zbyt wiele

A nawiasem pisząc - wcale tak do tyłu ta twoja wiosna nie jest

(Tessa też zdumiona była na widok porów)
Tess 21:56, 07 kwi 2017

Oczywiście, że cebulica syberyjska sieje się jak głupia. Zresztą moim zdaniem widać to nawet na tym zdjęciu - te dwa "złamane" cienkie szczypiorki z przodu.

W każdym razie - u mnie tak właśnie siewki wyglądają. Może jutro zrobię zdjęcia, to pokażę. Trzeba podkreślić, że ja dotychczas nie miałam kory, ponadto wzruszałam ziemię, więc nasiona upadały na glebę, i łatwo kiełkowały.
Poza tym warto ją rozsadzać, wówczas szybciej się rozmnaża. Ja moje łany uzyskałam po trzech latach z jednej małej kępki.

Tess 21:58, 07 kwi 2017

Toszka napisał(a)

(Tessa też zdumiona była na widok porów)

Pory mnie zabiły! Wprawdzie bezbłędnie strzeliłam, że to czosnki, ale takich gigantów w życiu nie widziałam.

Toszka, wielkie dzięki za gościnę Roślinki będa miały u mnie dobrze. obiecuję.
Toszka 08:55, 08 kwi 2017

Pory nazywają się White Giant (znalazłam ulotkę)
Mary 21:50, 08 kwi 2017

U mnie cebulica też się wysiewa. W ubiegłym roku zebrałam nasionka i "wysiałam". Wyrosły takie malutkie szczypiorki. W tym roku jeszcze nie zakwitły.