Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mary 19:48, 27 lis 2017

anka_ napisał(a)
Hm... Z tą montana to Marysiu jest tak, że nie mam jej na widoku codziennie. Ale nigdy nie była w fazie suchej do obcięcia. Jak kwitła to napewno była zielona. Z pierwszego wczesnowiosennego obchodu pamiętam, że miała lekko przysuszone końcówki. Napewno warta uwagi.

Aniu. Przepraszam, że się tak dopytuję.
Ja wiem, że ona piękna jest, dlatego już u mnie rośnie . Tylko, że ja ją wiosną cięłam, bo taka sobie była. I po Twoim wpisie zaczęłam się zastanawiać, czy to było potrzebne.
Tylko, że ja mam na myśli carex montana Raureif (zielono-biała). Carex montana też mam, ale ona kilka listków miała tylko w ubiegłym roku, więc doświadczeń brak.

JoannA 20:12, 27 lis 2017

Ja myślę że montana jednak będzie wymagała cięcia na wiosnę. Mam ją w dwóch miejscach posadzoną i w jednym już sucha i brązowa, w drugim pięknie przebarwiona z lekko przysuszonymi końcówkami.
Nie pamietam w którym wątku ale czytałam o cięciu montany.
anka_ 21:33, 27 lis 2017

Dziewczyny wydaje mi się, że w przypadku montany- tak jak i innych carexów- wygląd pozimowy zależy od stanowiska. Wiem, że tu na forum jedni tną inni nie... Ale będę swoja dokładniej obserwować.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AgataP 10:35, 28 lis 2017

Już obejrzałam je, piękne. U Marty Zielonej też były, miała ich dosadzać
anka_ 15:24, 31 gru 2017

Kochani, z całego serca życzę Wam aby nadchodzący Nowy Rok przyniósł spełnienie marzeń i planów, zarówno tych zawodowych jak i osobistych i ogrodowych. Życzę zdrowia, miłości, przyjaźni, spokoju.

Ostatni dzień roku okiem obiektywu...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ElzbietaFranka 15:23, 03 sty 2018

Anka wszystkiego dobrego w 2018 roku.
Pozdrawiam Elżbieta
Wiosna u ciebie.
Lulilaj 10:09, 04 sty 2018

Wpadłam złożyć życzenia noworoczne Wszelkiej pomyślności
anka_ 21:08, 05 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Anka wszystkiego dobrego w 2018 roku.
Pozdrawiam Elżbieta
Wiosna u ciebie.
Bardzo dziękuję Elu, z wzajemnością. Choć przyznam, że u mnie nowy rok zaczął niestety z grubej rury...
Wiosna...hm... najbardziej zdziwił mnie berberys, ale to 'wina' mocnego przycięcia jesienią...
... pogoda ogłupiała...

01.12.2017

12.12 po zimie... klucze dzikich gęsi na niebie...jeden za drugim...

26.12 zielono mi...

anka_ 21:08, 05 sty 2018

Lulilaj napisał(a)
Wpadłam złożyć życzenia noworoczne Wszelkiej pomyślności
Asiu dziękuję. Również życzę wszystkiego co najlepsze, mimo pochmurnego początku roku.

anka_ 23:00, 06 sty 2018

Gdy człowiek zastanawia się czy po raz kolejny jest w stanie wstać z kolan przychodzi taki poranek....

I świat nabiera znowu sensu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies