Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Gosialuk 23:39, 31 sty 2018

Aniu, a co to za ptak na tym zdjęciu powyżej kuropatw? Derenie przepiękne. Idę zaraz poczytać o nich. Czytałam u Sylwi, że zimy u ciebie srogie bywają, więc trzymaj się ciepło i co ważniejsze zdrowo.
Poprawka, idę spać, a jutro poczytam.
Gruszka_na_w... 15:11, 01 lut 2018

Piękne te derenie nad stawem. Dobry pomysł miałaś, żeby je tam posadzić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 19:05, 08 lut 2018

ryska napisał(a)
Wieki kuropatw nie widziałam. Piękne stadko

Piękne. Nadrabiają brak bażantów w tym roku.

tulucy napisał(a)
Wcięło mi ...

Ptaszki zachwycające, derenie też lubią hardcore
No... tych dereni to jestem ciekawa... bardzo...

Gosialuk napisał(a)
Aniu, a co to za ptak na tym zdjęciu powyżej kuropatw? Derenie przepiękne. Idę zaraz poczytać o nich. Czytałam u Sylwi, że zimy u ciebie srogie bywają, więc trzymaj się ciepło i co ważniejsze zdrowo.
Poprawka, idę spać, a jutro poczytam.
Gosiu ten ptak to kwiczoł. Do karmnika nie zaglądają u mnie, ale z naturalnej stołówki chętnie korzystają.
Co do zim to owszem potrafi pokazać- teraz też mrozek bez grama śniegu. Ale na szczęście wszystko śpi. Ale potrafi posypać...potrafi...
Pozdrawiam Gosiu serdecznie.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne te derenie nad stawem. Dobry pomysł miałaś, żeby je tam posadzić.
Haniu bardzo jestem z nich zadowolona. Mam nadzieję, że przeżyją to wtedy dosadzę... duzo...

Dzisiaj wielkie cięcie drzew u sąsiada... łyso się zrobiło... Dzięcioły przeniosły się do mnie...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 19:10, 08 lut 2018

Śliczny ten akrobata
Magleska 19:35, 08 lut 2018

Zdjęcie dzięciołów niesamowite ......muszę sie tu lepiej rozejrzeć pozdrawiam
sylwia_slomc... 20:03, 08 lut 2018

Ptasie odwiedziny super. U nas kuropatw teraz mało, a kiedyś stadami chadzały. Kwiczoł podobny do tego co u mnie było, chyba pomogłaś w rozpoznaniu ale zajrzyj sprawdzić ja miałam krogulca goniącego dziuplaki. Piękny ptak szkoda, że odwiedza nas dla tych małych klejnocików latających. Wyczaił, że ich dużo i szuka stołówki
jolanka 21:47, 08 lut 2018

Aniu, wspaniale sfotografowalas dzięcioła. Pozował świetnie
U mnie stołuje się codziennie. Uznał jedną ze słoninek zawieszonych dla SI!orek za swoją i okupuje ją cały czas
Gruszka_na_w... 15:42, 09 lut 2018

U mnie takich rarytasów jak dzięcioł brak. Z przyjemnością oglądam u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sierotka 13:30, 10 lut 2018

anka_ napisał(a)
Witaj Kamilo. Mam nadzieję, że choć troszkę u ciebie poprawiły się sprawy. U mnie niestety nowy rok niesie coraz to nowe "niespodzianki".

Co do stawu... napewno nie chciałabym takiej ilości kamienia... parę głazów zeby jaszczury miały się gdzie wygrzewać. Ale taka ekipę do pomocy jak łagodziłam brzegi to baaaardzo...

Byłam mu przeciwna... teraz to serce ogrodu... Jeszcze skuty lodem...

Rabata przy stawie cała pod wodą... już czwarty miesiąc...

Midwinter Fire... aż świecił w dzisiejszym słonku. Mam nadzieję, że przeżyje te ekstremalne warunki. Jeżeli tak to przybędzie go w moim ogrodzie... dużo...

Witaj Aniu podglądam dereń na mokradle wprawdzie tak dużej wody nie mam na działce ale jest taki spadek do ulicy w pewnym m8ejscu i tam jest dosc mokro pytałam co posadzic i otrzymałam od Mary wrzutkę do Twojego wątku
anka_ 20:56, 11 lut 2018

tulucy napisał(a)
Śliczny ten akrobata

Stołówkę mu wycieli to gimnastykuje się u mnie. I chociaż radochę mamy z obserwacji, bo tak to słychać było codziennie a zobaczyć ciężko.

Magleska napisał(a)
Zdjęcie dzięciołów niesamowite ......muszę sie tu lepiej rozejrzeć pozdrawiam

Dziękuję Magdo i zapraszam.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ptasie odwiedziny super. U nas kuropatw teraz mało, a kiedyś stadami chadzały. Kwiczoł podobny do tego co u mnie było, chyba pomogłaś w rozpoznaniu ale zajrzyj sprawdzić ja miałam krogulca goniącego dziuplaki. Piękny ptak szkoda, że odwiedza nas dla tych małych klejnocików latających. Wyczaił, że ich dużo i szuka stołówki
U mnie w tym roku bażantów mało, ale nie wiem czy to efekt bezśnieżnej zimy czy innych mniej fajnych spraw. Kwiczoła u ciebie widziałam, Bożenka pomogła w rozpoznaniu już. A krogulec... no cóż... on też chce jeść... ot natura...

jolanka napisał(a)
Aniu, wspaniale sfotografowalas dzięcioła. Pozował świetnie
U mnie stołuje się codziennie. Uznał jedną ze słoninek zawieszonych dla SI!orek za swoją i okupuje ją cały czas

Joluś u ciebie to ptasie rarytasy buszują. Podglądam cichutko. Zazdroszczę tej bliskości lasu.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie takich rarytasów jak dzięcioł brak. Z przyjemnością oglądam u Ciebie.
U mnie wcześniej owy jegomość buszował na uschniętych brzozach sąsiada przy moim domu. Odkąd niedawno wycieli przeniósł się na ptasią stołówką u mnie. Tylko reszta maluchów się go boi.

sierotka napisał(a)
Witaj Aniu podglądam dereń na mokradle wprawdzie tak dużej wody nie mam na działce ale jest taki spadek do ulicy w pewnym m8ejscu i tam jest dosc mokro pytałam co posadzic i otrzymałam od Mary wrzutkę do Twojego wątku
Bogusiu testuję od zeszłego sezonu rośliny na tym moim mokradle i sama jestem ogromnie ciekawa wyników. Derenie są już czwarty miesiąc całkowicie pod woda... Takich ekstremalnych warunków nie przewidziałam... Zobaczymy...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies