Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

danuta_szwajcer 14:22, 22 lut 2018

Zjawiskowe zdjęcia)) Cud natury Piękne masz miejsce, u mnie kiedyś też były kuropatwy ale jak się miasto przesuwa coraz bliżej to niestety już ich nie widze zdjęcie dziencioła piękne no i słoninke dziubią? U mnie też są ale pni wokól dużo to mają swój raj
anka_ napisał(a)
Witaj Kamilo. Mam nadzieję, że choć troszkę u ciebie poprawiły się sprawy. U mnie niestety nowy rok niesie coraz to nowe "niespodzianki".

Co do stawu... napewno nie chciałabym takiej ilości kamienia... parę głazów zeby jaszczury miały się gdzie wygrzewać. Ale taka ekipę do pomocy jak łagodziłam brzegi to baaaardzo...

Byłam mu przeciwna... teraz to serce ogrodu... Jeszcze skuty lodem...

Rabata przy stawie cała pod wodą... już czwarty miesiąc...

Midwinter Fire... aż świecił w dzisiejszym słonku. Mam nadzieję, że przeżyje te ekstremalne warunki. Jeżeli tak to przybędzie go w moim ogrodzie... dużo...
Mirka 15:11, 22 lut 2018

Aniu ja ci chyba na jesieni nasionka rudbeki wysłałam.Chyba dobrze pamiętam
anka_ 15:42, 22 lut 2018

Miruś przepraszam, bardzo przepraszam. Oczywiście, że dobrze pamiętasz. Leżą sobie grzecznie i czekają na wysianie. Ale spokojnie, wszystkie nasionka w jednym miejscu mam, nie zapomniałabym o nich... Ale chyba muszę przegląd zrobić i spisać co z kfffiatków w domku do siania a co w grunt bo się pogubię. Warzywka jeszcze przecież. Choć tu w zamyśle miałam ograniczyć się do minimum, ale chyba nie wyjdzie. Jakiś regał na parapet muszę sobie wymodzić.

Bardzo bym chciała takie łany rudbekii czy jeżówek zatopione w trawach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 15:55, 22 lut 2018

Hehe no wiedziałam że ci się przypomni. Ja już w tamtym roku ema poprosiłam o regał na wysiewy.Mam już postawiony w kuchni i w sobotę zaczynam siać. Z tej żółtej rudbeki to mam z pół kilo nasion heheMam plan je wiosną rozsypać i zobaczę co wyjdzie
anka_ 16:02, 22 lut 2018

Mirko a jak byłam u MałejMi to zakochałam się w jaj rabacie -rozplenica Moudry i jeżówki, w to zatopione domki dla owadów. Prostota i cuuudo jednocześnie.
Mnie kusi żeby z rudbekiami spróbować na wale...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosialuk 17:10, 22 lut 2018

Ja też liczę, że rudbekie dadzą radę. Nie tylko na wale. ☺️ A na razie proza życia - trzeba skończyć gotowanie obiadu.
Piotr_ 22:09, 22 lut 2018

Witam wpadłem tylko powiedzieć ze odp na pytania
Mirka 22:29, 22 lut 2018

anka_ napisał(a)
Mirko a jak byłam u MałejMi to zakochałam się w jaj rabacie -rozplenica Moudry i jeżówki, w to zatopione domki dla owadów. Prostota i cuuudo jednocześnie.
Mnie kusi żeby z rudbekiami spróbować na wale...
Aniu niech Cię nie kusi tylko siej Ja miałam tak posadzone z trawkami ale kawałeczek.Będziemy. W lato podziwiać i wymieniać doświadczenia
Mira104 08:01, 23 lut 2018

Cudne zdjęcia, tak z ciekawości o której wstajesz? Anka co już wysiewasz w domu? Ja zamówiłam nasiona ciemierników i coś tam jeszcze, na razie czekam cierpliwie na dostawę.
anka_ 08:08, 23 lut 2018

Gosialuk napisał(a)
Ja też liczę, że rudbekie dadzą radę. Nie tylko na wale. ☺️ A na razie proza życia - trzeba skończyć gotowanie obiadu.
Z tą prozą życia to już nie wyrabiam...

Piotr_ napisał(a)
Witam wpadłem tylko powiedzieć ze odp na pytania

Byłam, czytała, dziekuje. A może coś podpowiesz w sprawie mojego pomostu?

Mirka napisał(a)
Aniu niech Cię nie kusi tylko siej Ja miałam tak posadzone z trawkami ale kawałeczek.Będziemy. W lato podziwiać i wymieniać doświadczenia
Jutro jadę po ziemię to w tygodniu będę siać.

Mira104 napisał(a)
Cudne zdjęcia, tak z ciekawości o której wstajesz? Anka co już wysiewasz w domu? Ja zamówiłam nasiona ciemierników i coś tam jeszcze, na razie czekam cierpliwie na dostawę.
Śpioch jestem- złażę z wyra koło 5. Jeszcze nie siałam, jutro jadę po ziemię. Pierwsze pójdzie to co do tunelu- sałata, papryka. Z ogrodowych- trawy, werbenę, jeżówki, rudbekię.... Reszta trochę później...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies