Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 09:17, 08 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Miałam posadzony jeden krzew goji i wiosną wywaliłam suchelca coś mu u mnie nie pasiło, mogę zrobić drugie podejście w innym miejscu, masz doświadczenie z nim to doradzisz

To rezerwuje dla Ciebie Ale mam więcej...

No i zdjęcia z serii "bez komentarza"

ryska 09:25, 08 wrz 2015

No tak, te podkopy przypominają mi moje koszmary z zeszłego roku. Próbowałam wielu specyfików a więc wlewałam to tu to tam gnojówkę z pokrzyw i mniszka, pakowałem sierść królika, kupiłam granulki i wsypywałam w otworki......a późną jesienią się poddałam i zostawiłam temat ze względów zdrowotnych.
Tyle że od wiosny nie mam ani nornicy ani kretów albo się spakowały i obraziły na mnie albo owczarek, który jest z nami od grudnia wyprowadził ich z równowagi pozdrawiam serdecznie, piękne zdjęcia wstawiłaś.
Juzia 09:51, 08 wrz 2015

Oooo norniczka!
sylwia_slomc... 14:22, 08 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

To rezerwuje dla Ciebie Ale mam więcej...

No i zdjęcia z serii "bez komentarza"

Renia moje rabaty trocinowe wzdłuż i wszerz zryte o wiele bardziej, ale współczuję serdecznie, doskonale wiem co to znaczy. W warzywniku zjadły mi rządek marchewki, pół rządka pietruszki- dobrze, że naciowej, dwa rządki ziemniaków . Nie do wytępienia, trułam - nic nie dało, koty łapią - musiałabym mieć z 50 kotów, żeby dały radę, a idzie jesień i będzie jeszcze gorzej jak rolnicy sprzątną pola bo się wszystko zlezie za żarciem do nas
Kasya 14:49, 08 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

sliczne te widoczki z werbeną
i ladne kolorki tytoniu ozdobnego, to bardzo fajna roslinka, ja mam brazowy
Marga 17:45, 08 wrz 2015

Rene, masz trawnik zryty podobnie jak u mnie Chodzę tylko i zadeptuję te wykopy.
renatamama3 08:17, 09 wrz 2015

U ,mnie marcinki jeszcze w pąku ,a takie norki ,nornicy mam często na rabatach ,w trawniku jeszcze się nie odważyły .U mnie dąbrówka też super rośnie i zadarnia ,stwierdzam ,że fajna na obwódki ,wytrzymuje słońce i to jest na plus .pozdrawiam
Konieczki 08:49, 09 wrz 2015

Reniu Twoja werbena mnie urzekła. Jest przecudniasta. Mówisz że swoją przechowasz - ja mam też małe sadzonki i bardzo mi ich żal - też ją przezimuję w doniczkach. A nasionka to jeżeli ślicznie można poprosić ja chcę
PS. A botaniczny w piąteczek pasi czy nie bardzo - ja dam rade tylko po pracy -koło 16. A na październikowe zakupy większych drzewek to ja się piszę (szukam miłorzębów marikinów szczepionych na 1,8m jabyście widziały dajcie znać - 5sztuk potrzebuję)

Ps. A nornice u mnie również buszują... Ja po wysianiu trawy następnego dnia miałam tylko 21kopczyków. Nie mam sił do nich -cebule będę sadzić dopiero w listopadzia aby nie zeżarły odrazzu wszystkich
Anda 11:03, 09 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Rozchodnik NN

Ślicznie to wszystko wygląda, piękne zdjęcia.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 12:11, 09 wrz 2015

Niesamowicie klimatyczny ogród, rozchodniki takie mięsiste masz. Moje jakieś lichawe w tym roku a może jeszcze się nie rozkręciły. Cieszę się, że marcinki dały radę. Twoje widzę szybciej wystartowały. Niebieskie zawsze są o jedną nóżkę do tyły ale za to mniej się pokładają. Ciekawa jestem jakie będą u Ciebie