Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Jana 16:41, 12 lis 2015

laurowisnia napisał(a)
Z tym podlewaniem to trzeba brać zawsze poprawkę na temp. pomieszczenia i ilość światła w nim. Najważniejsze nie przedobrzyć i nie zapomnieć.
Widziałam plany, kilka drzew wsadzonych, więc kierunek jest i z rabatami będzie już zawsze łatwiej. Zastanawiam się co planujesz na osi ambrowców, czy coś specjalnego?
Słoneczka nie widać, ale jest ciepło i pewnie działasz.
ja się właśnie boję, że zapomnę wszystkiego najlepszego
Rench 16:44, 12 lis 2015

Imieninowe życzonka składam
sylwia_slomc... 17:03, 12 lis 2015

Renia żeby Ci się wiodło i w życiu i Ogrodowo
Anda 19:05, 12 lis 2015

Spełnienia marzeń
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mala_Mi 20:41, 12 lis 2015

Zaglądam a tu też imprezka imieninowa... dochodzę do wniosku, że Renatki to urodzone ogrodniczki
07_Rene 08:08, 13 lis 2015

laurowisnia napisał(a)
Z tym podlewaniem to trzeba brać zawsze poprawkę na temp. pomieszczenia i ilość światła w nim. Najważniejsze nie przedobrzyć i nie zapomnieć.
Widziałam plany, kilka drzew wsadzonych, więc kierunek jest i z rabatami będzie już zawsze łatwiej. Zastanawiam się co planujesz na osi ambrowców, czy coś specjalnego?
Słoneczka nie widać, ale jest ciepło i pewnie działasz.

Racja. Czasami nie ma mozliwości podania gotowego przepisu, ile razy podlewać itd, bo wszystko zależy od wielu czynników, w ogrodzie też Trzeba obserwować

Jeszcze się nie zdecydowałam co na osi ambrowców. Tak przydałoby się coś "wow". Na razie miałam pomysł o jakimś mniejszym drzewie wielopniowym, tóre by rosła na jakieś łezce. A może jakaś "rzeżba" ogrodowa, w szerokim sensie znaczenia Na razie zostawiam decyzje do czasu aż te dwie poprzeczne rabaty powstaną.
Ostatnio wpadli mi w oko spacerowicze, których Pszczółka uchwyciła na swoich wojażach

Wczoraj faktycznie trochę podziałałam. Wykopałam hortensje ogrodową do doniczki, rudbekię cherry brandy, która jeszcze ma jeden kwiatuszek i werbenę (przycięłam nisko przy ziemi)

Wykopałam 3 krzaczory

Werbena wypuściła mnóstwo młodych przyrostów, niektóre z nich bedę kwitły.

Poza tym walczyłam z liśćmi, choć wiatr mi nie pomagał. Generalnie mam już miej więcj porządek. Jak bedzie pogoda to oczywiście jeszcze pograbię, a jak nie to też się nic nie stanie. Planujemy wycinkę wierzb, więc cały trawnik będzie zasypany kawałkami gałązek, znowu będzie robota.
07_Rene 08:11, 13 lis 2015

Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za życzenia imieninowe, całuski, kwiatuchy i wszystkie miłe słowa

Werbena dopiero zaczyna u mnie zawiązywać nasiona. Jeszcze tydzień i bedę zbierać nasiona
Filomena 08:31, 13 lis 2015

Spacerowicze u Psczółki i na mnie zrobili duże wrażenie. Tez poszukuję inspiracji na rzeżby w ogrodzie. Ich zrobienie nie byłoby takie trudne, ale zastanawiam się czy oni nie wypłoszą gości z ogrodu wieczorową porą? Może pomyślę o formach mniej przerażających.
Czekam na wiosenną odsłonę alei ambrowcowej- już czuję, że będzie czym się zachwycac.
edit: co za takt! przyłaczam się do życzeń imieninowych
laurowisnia 09:01, 13 lis 2015

Takie konkrety również są przydatne, dają pogląd, tylko byle je brać z poprawką.
Z ambrowcami zastanawiałam się, w jakim są oddaleniu od domu, może ten widok już za nimi powinien być bardziej naturalny, to będzie dość duża brama.
Mam drzewo dla Ciebie do rozważenia, klon Dawida.
U mnie nie było wiatru, także sprzatałam liście plus kopce, pierwszy raz mi były potrzebne taczki, tak ich było dużo.
anabuko1 09:29, 13 lis 2015

Reniu, kochana, witaj!!
I przymnij spóźnione życzonka imieninowe
Wszystkiego co dobre, co radosne, co zdrowe.. Wszystkiego naj naj!!