Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Marta 22:04, 04 cze 2016

Śliczne te Twoje piwonie, szkoda, że nie można poczuć, ale wierzę na słowo
Gruszka_na_w... 22:06, 04 cze 2016

Ja dopiero raczkuję z piwoniami Zachwyca mnie każda, która ma więcej niż jeden kwiatek. Twój egzemplarz wygląda niezwykle okazale.
Lubię do Ciebie zaglądać. Mamy podobne dylematy
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
babka 22:12, 04 cze 2016

Masz piękne piwonie, kolory i kwiaty mają bardzo ładne, bardzo. I dlaczego u mnie już nie kwitną ?
07_Rene 22:19, 04 cze 2016

Marta napisał(a)
Śliczne te Twoje piwonie, szkoda, że nie można poczuć, ale wierzę na słowo

Ta czerwona, którą pokazywałam wcześniej nie pachniała aż tak mocno i szybko straciła kwiaty.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ja dopiero raczkuję z piwoniami Zachwyca mnie każda, która ma więcej niż jeden kwiatek. Twój egzemplarz wygląda niezwykle okazale.
Lubię do Ciebie zaglądać. Mamy podobne dylematy

Ja też raczkuje Tą mam drugi rok. Przesadzałam jesienią, a mimo to tak ładnie zakwitła. A raz jej tylko kompostu sypnęłam i raz gnojówką podlałam.
Dylematy do rozstrzygnięcia będą po niedzieli... muszę odpocząć

babka napisał(a)
Masz piękne piwonie, kolory i kwiaty mają bardzo ładne, bardzo. I dlaczego u mnie już nie kwitną ?

Moja czerwona trzymała kwiat może 2 dni. Te są mocniejsze. W tamtym roku chyba miesiąc kwitły. Ale wydaje mi się, że kwiaty były większe niż teraz. Za to jest ich więcej.

Kasya 22:27, 04 cze 2016

twoje piwonie ladniejsze
07_Rene 07:51, 05 cze 2016

Kasya napisał(a)
twoje piwonie ladniejsze

Gdzie tam... Mi się prawie wszystkie podobają, nawet te z pojedynczymi kwiatami.

Pierwsza róża się otwiera, ale ciężko ją sfotografować - miniaturka z Biedry NN.

Chyba ma jakieś niedobory pierwiastków?

i cynie...

07_Rene 08:01, 05 cze 2016

Kwitnie goździk kropkowany. Zaskoczył mnie swoją wysokością i ekspansywnością.

07_Rene 08:14, 05 cze 2016

I teraz to co mnie frapuje... kolorystyka... Zastanawiam się czy wysadzić te irysy fioletowe? A może zastąpić je szałwią omszoną? Sama nie wiem, bo o ile fiolet gryzie mi się z czerwienią, to nawiązuje różanki. Może coś podpowiecie jak to ugryźć, żeby to wszystko połączyć...

W całości... Liliowce i irysy poprzeplatane są wilczomleczem groszkowym, który ma przełamać fakturę liści, na razie są małe siewki tylko.

Po prawej są berberysy z rozchodnikami i stipą i białe jeżówki. A przez środek wiodą 3 hortki bukietowe.

07_Rene 08:20, 05 cze 2016

Stipa zmężniała, ale rośnie w szerz zamiast do góry...

Lukasz2013 08:25, 05 cze 2016

Bardzo ładnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies