Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 15:24, 04 maj 2015

Magda - odmiany modrzewia niestety nie pamiętam ale taki powyginany właśnie. Myślałam,że jakby go skracać to też nieregularnie a nie całkiem w kulę, ale póki co to zostawię tak jak jest. Mniejszą brzozę spróbujemy do pionu przywrócić nieco
Bukszpany faktycznie rosną teraz całe w jasnej zieleni ,to niech siedzi na razie na swoim miejscu,chyba...

Iwka - dziękuję za informację

Beatka - pół ogrodu ????? weź Ty dziewczyno przyjedź do mnie w końcu

Tak,tak ..PLATAN ...sztuk jedna ....wybrałam,zapłaciłam,mąż musi przywieźć,bo nie miałam jak zabrać
Cieszę się bardzo !

Napatrzyłam się na milion bylinek ,ale spokojnie,spokojnie nic nie przywlokłam chociaż serce mi się krajało,że nie mogę ich ze sobą zabrać

No niby mogłam tylko gdzie i z czm ja je wsadzę !! Jak zapewne podoba mi się to co akurat nie miałoby u mnie odpowiedniego tła !! O losie toż to wyższa sztuka jazdy
Już zaczęłam kombinować,że może trochę bym ich kupiła i wsadziła tu gdzie jeszcze nie ma planu ,niech by sobie rosły..może by się przydały na później
Olili 18:31, 04 maj 2015

Pokażę Wam hit jaki wynalazłam w szkółce :

Jednak Mala_ Mi była pierwsza w tych trendach i pokazała kiedyś u siebie,na stronie 152, zestawienie z szafirkami,muszę przyznać ,że było ładniejsze
Mala_Mi 22:40, 04 maj 2015

Izunia... moje jeżówki się sieją.. mogę ci podrzucić werbeny, tojeść orszelinowatą, naparstnice....ciemna dąbrówka do zadarniania. Ogólnie to pozbywam sie od razu nadmiarów.. i mam siewki powojnika bylinowego, ale on szybko rośnie.. i jest bezobsługowy. Nic z nim nie robię nigdy.. kwitnie teraz.
To mi wpadło do głowy, e mogę Ci dać w dowód wdzięczności ... wiesz za co
Olili 09:36, 05 maj 2015

Aniu - odpisałam u Ciebie ,to ja będę wdzięczna teraz
Mala_Mi 10:42, 05 maj 2015

Runianką się nie przejmuj.. ona może być zdechłą i do przyszłego roku.. u mnie zbiera się koło roku. Co uschnie na amen to wyciepiesz.. co brzydkie przytniesz, ważne by kłącze pod ziemią nabierało siły.
Dzięki za miłe słowa pod kątem moich kwiatków. Codziennie biegam i robię foty, ale nie mam kiedy wrzucić na forum.. zresztą inni nie mają czasu i tak oglądać. Każdy walczy ze swoim ogrodem w wolnym czasie.. i dobrze, bo ogrody się zmieniają na plus. Robi nam się pięknie wokoło.

Iza.. łódzkie dziewczyny (i teraz jeszcze chłopak) u mnie już były, ale nie wszystkie, może się skrzykniecie z przyjazdem do mnie. O ile będziesz na chodzie
Mala_Mi 21:16, 05 maj 2015

Hasło zapodałam Bogdzi.. i jak uzbiera chętnych to przyjedzie ekipa, jak nie uzbiera to nie przyjedzie.. ja dopasowuje się do ewentualnych gości
Olili 21:18, 05 maj 2015

Ania -czuję się zaproszona i zaszczycona jeśli tylko będę, tj. .piszesz na chodzie,to nie odmówie sobie tej przyjemności.
Koniecznie bedę musiała zabrać ze sobą jeszcze jedną fanke Twojego ogrodu ....moją córkę . Powiedziałam jej,o tym co napisałaś ..a ona z nadzieją w głosie czy ona by tez nie mogła...,bo to jest najpiękniejszy ogród jaki widziała.
Jak ogladała Maję z Tobą w roli głównej to mówiła,że to ogród jej marzeń i ja mam dokłdnie patrzeć ,bo wreszcie ona może mi pokazać /wytłumaczyć jaki styl ogrodu jej się najbardziej podoba
Olili 21:26, 05 maj 2015

Dziś w moim ogrodzie zagościł platan...Zdjęć osobnikowi nie zrobiłam,bo sadzony był już wieczorkiem,gdy ja już nie daję rady nic robić i mi się nie chciało.
Podoba mi się ,przewyższa jabłonki,więc już fajnie wygląda. Oby się przyjął..korzenie miał w metalowej siatce...Pierwszy raz takie coś widziałam...Zdjęliśmy mu to .
Olili 21:31, 05 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Hasło zapodałam Bogdzi.. i jak uzbiera chętnych to przyjedzie ekipa, jak nie uzbiera to nie przyjedzie.. ja dopasowuje się do ewentualnych gości

Jedyne co wiem to,ze do końca czerwca nie mam możliwości ,bo wciąż będę na kroplówkach(3 dziennie )
szemusia 22:25, 05 maj 2015

Uśmiałam się z Twojej opowieści o wizycie w szkółce. Silna dziewczyna z Ciebie

Platana jutro koniecznie obfoć. On był w doniczce? Nie kopany? Na pewno sie przymie
Najważniejsze, ze jesteś zadowolona