Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

hindsight 22:19, 02 sie 2016

Wpadłam od Miry obejrzeć trawki fajne! Zrób jeszcze jutro fotkę w pełnym świetle, ale nie w słońcu, to ci powiem, jak kolor ma się do zwykłej. Mam 2 sztuki i też nie przepadam za pstrymi. Ta zwykła jest śliczna, ma taki jasnozielony kolor liści, ale zielony, nie żółty. Bardzo ożywia rabatę. Jedną na wiosnę podzielę, bo jest większa, a potrzebuję kilku sztuk.
Mira104 22:27, 02 sie 2016

U mnie koszą chłopcy, ja kosiarki nie dotykam
roma2 22:35, 02 sie 2016

hindsight napisał(a)
Wpadłam od Miry obejrzeć trawki fajne! Zrób jeszcze jutro fotkę w pełnym świetle, ale nie w słońcu, to ci powiem, jak kolor ma się do zwykłej. Mam 2 sztuki i też nie przepadam za pstrymi. Ta zwykła jest śliczna, ma taki jasnozielony kolor liści, ale zielony, nie żółty. Bardzo ożywia rabatę. Jedną na wiosnę podzielę, bo jest większa, a potrzebuję kilku sztuk.

Zdjęcie kolejne zrobię jak wyląduje na działce. Na razie mieszka ze mną w sypialni. Jest zielona zielona. Nie żółta, bo żółtej nie chciałam.
roma2 22:38, 02 sie 2016

Mira104 napisał(a)
U mnie koszą chłopcy, ja kosiarki nie dotykam

No! u mnie też kosił chłopiec, tylko starszy! Do dziś się upiera, że mnie pytał czy może wykosić te krwawniki kolorowe. I ponoć odpowiedziałam TAK.
Gruszka_na_w... 23:17, 02 sie 2016

Basilikum napisał(a)
a rudbekie moze od kogos z O dostaniesz, ona sie rozsiewa jak wariatka. ja dostalam od irenki rok temu i mam teraz caly lan z kilku sadzonek.

Wysiewa się nad wyraz tylko ta bezodmianowa rudbekia. Rudbekia "Goldsturm", którą mam od 3 lat nie wydała żadnego dziecka na świat. Nowe sztuki pozyskiwałam przez odcinanie od matecznika.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 23:22, 02 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wysiewa się nad wyraz tylko ta bezodmianowa rudbekia. Rudbekia "Goldsturm", którą mam od 3 lat nie wydała żadnego dziecka na świat. Nowe sztuki pozyskiwałam przez odcinanie od matecznika.

He! Zeznania są sprzeczne, że tak powiem. Pożyjem, zobaczym . Dziekuję za odwiedziny Gruszko!
Mala_Mi 23:57, 02 sie 2016

Rudbekia Goldsturm się wysiewa.. ale nie jak wariatka.. inne rudbekie rozsiewają się jak szalone (o ile wpadną na podatny grunt). Ta jest taka kulturalna.. daje się opanować. Ale się wysiewa .. i na dziś tyle.. do spania.
roma2 00:00, 03 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Rudbekia Goldsturm się wysiewa.. ale nie jak wariatka.. inne rudbekie rozsiewają się jak szalone (o ile wpadną na podatny grunt). Ta jest taka kulturalna.. daje się opanować. Ale się wysiewa .. i na dziś tyle.. do spania.

Pomogę jej jesienią. I na dziś tyle...
Basilikum 04:29, 03 sie 2016

a ja spac nie moge, wlasnie zjadlam sniadanie? no bo jak to nazwac o tej porze.
Oj niegrzeczna Ty najpierw powiedzialas TAK a potem wrzeszczalas hmm nu nu nu
ja tez nie kosze ale naczekac sie za to na to koszenie musze.
hindsight 15:40, 03 sie 2016

Ja koszę tylko czasem, ale koszę ładniej. Ostatnio córka wróciła do domu i pyta: kto kosił trawę? Odpowiadam, że ja. A ona na to: widać, bo ładnie skoszona Bo ja nie zostawiam wywalającej się z kosza trawy i cienkich nieskoszonych pasków i koszę przy krawędziach a mąż nie wiem, kiedy się tego nauczy...

Zrobiłam fotkę swojej trawy, taki sam kolor?