Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 10:26, 13 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
A juz bylam przygotowana na same roze a tu taka niepodzianka.pieknie.elegancko.kolorowo

No widzisz, potrafię jeszcze czasem czyms zaskoczyc heh a nie ze tylko róże i roze
jazzy 10:27, 13 lip 2016

Zagajanka napisał(a)

Tiaa... Dlaczego nie jestem zdziwiona Twoim wyborem?
Artemis jest za duzo ostatnio na tym forum i chyba mi sie troche znudzila jej dominacja ...
To chyba podpada już pod psychologiczne zjawiska społeczne, coś w stylu "fenomen ogrodowiska" ... się rozpisałam i skasowałam Lepiej nie drażnić lwa
kasia_w 11:13, 13 lip 2016

Pięknie jest
Tym razem najbardziej podoba mi się Pashmina.
Mikołajek ma teraz niezwykły kolor, tez go pielisz po całym ogrodzie?
Jana, co robisz z plamistością? U mnie Rosengarten Zwiebtucken (nowa) też ma...
Kasia_CS 11:20, 13 lip 2016

ale uczta Janko.. A ten Dieter cos pieknego! Takiej różyczki chyba u nikogo nie widziałam

Czy mi się wydawało czy pisalas, ze nie możesz zgrać z niczym Queen of sweden? Czy może znalazłaś dla niej towarzystwo różane? Bo to moj cel na rozanke, a tam przewiduje więcej odmian
jolanka 11:34, 13 lip 2016

Janeczko, a czym posadziłabyś róże: Aphrodite, W. Sheakspeare, Chippendale i Gospel? Kupiłam własnie i zastanawiam się?

Twoje różyczki są tak piekne, a tu jeszcze inne księżniki ogrodowe
Zagajanka 14:37, 13 lip 2016

jazzy napisał(a)
To chyba podpada już pod psychologiczne zjawiska społeczne, coś w stylu "fenomen ogrodowiska" ... się rozpisałam i skasowałam Lepiej nie drażnić lwa

No coz, chyba nasze forum, a w szczegolnosci najbardziej popularne watki, jest juz poniekad trendseterem ogrodniczym w Polsce (i chyba nie tylko, patrzac na obecnosc tu kolezanek z Niemiec).
No i fajne to jest, ale potem trzeba uwazac co sie pisze i pokazuje
Sebek 15:00, 13 lip 2016

Zagajanka napisał(a)

No coz, chyba nasze forum, a w szczegolnosci najbardziej popularne watki, jest juz poniekad trendseterem ogrodniczym w Polsce (i chyba nie tylko, patrzac na obecnosc tu kolezanek z Niemiec).
No i fajne to jest, ale potem trzeba uwazac co sie pisze i pokazuje

Noooo, czeba
Zagajanka 16:18, 13 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Pięknie jest
Tym razem najbardziej podoba mi się Pashmina.
Mikołajek ma teraz niezwykły kolor, tez go pielisz po całym ogrodzie?
Jana, co robisz z plamistością? U mnie Rosengarten Zwiebtucken (nowa) też ma...

Pashmina to terminatorka, bardzo ja lubie
Mikolajek kwitnie u mnie pierwszy rok, wiec pieleniem bede sie martwic dopiero w przyszlym. Mam juz na tamtej rabacie srylion siewek werbeny i stipy, co mi tam mikolajek heh
Plamistosc podlapalo u mnie juz sporo roz. Mysle tez, ze to czesciowo przez to, ze nie zdazylam zrobic oprysku miedzianem na wiosne (w zeszlym roku bylo zdecydowanie lepiej, bo byl miedzian). Teraz zapodalam tym najbardziej problematycznym Amistar. Zobacze, jak skuteczny bedzie
Zagajanka 16:22, 13 lip 2016

Kasia_CS napisał(a)
ale uczta Janko.. A ten Dieter cos pieknego! Takiej różyczki chyba u nikogo nie widziałam

Czy mi się wydawało czy pisalas, ze nie możesz zgrać z niczym Queen of sweden? Czy może znalazłaś dla niej towarzystwo różane? Bo to moj cel na rozanke, a tam przewiduje więcej odmian

Dieter Muller to inaczej Soeur Emmanuelle, Renia z RRR ja tez ma i chwali
Queen of Sweden jest u mnie dosyc dobrze zgrana z po prawej Wedding Piano, po lewej Charming Piano, w nozkach Stephani Baronin zu Guttenberg i pomiedzy nimi biale szalwie. Poszukam pozniej zdjęcia, ale generalnie mozesz dac obok cos bialego albo cos rozowego, przed nia cos niskiego w podobnej kolorystyce i biale szalwie, a do tego js carexy lub seslerie, a moze kostrzewe.
Ewik 16:26, 13 lip 2016

Jak zawsze slicznosci u Ciebie.napisz coś wiecej o róży Claude , rzeczywiście taka wpadajaca w fiolet ?
Moja Zoska już kolejny kwiat ma zarowiasto różowy i zastanawiam się czy to ona.

Mariner jest cudna , bije Olivie na głowę w tym momencie.