Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:41, 25 maj 2025

TAR napisał(a)
Mirka dokladnie tak robie, do tego ogrodniczymi pazurkami wyczesuje ile sie da tego nieszczesnego torfu. Najepiej wyczesuje sie kiedy bryla jest namoczona.
Rodka nie kupilam dostalam w prezencie od cioci, ktora nie zna sie na roslinach wiec to mozliwe ze jakis trefny. Raczej ciocia patrzyla na wielkosc a nie na model
Wszystkie inne moje rodki zyja i maja sie dobrze. Tylko ten jest kiepski, do tego wygryzione liscie ciągle. Jak sie nie podniesie wyleci. Musialam zlewac go wrotyczem.

Pokazalas przepiekne azalie i ten rodek wow, zarabicie piekny. Moje to maluszki sadzone w zeszłym roku. Mam pomaranczowe azalie potrafia bosko kwitnac i pachniec.

Jeśli ma wygryzione listki to pewnie ma w korzeniach larwy opuchlaka, może dlatego słabo rośnie, u mnie podlewanie wrotyczem nigdy nie pomagało. Podłóż pod niego małe deseczki i codziennie rano delikatnie pod nie zaglądaj, na spodniej stronie deseczki siedzą i czekają aż minie dzień
Pomarańczowe azalie są piękne, szkoda że tak krótko kwitną, choć u mnie przez ten zimny maj kwitnienie trochę się wydłużyło
Dzięki Tar
mirkaka 08:42, 25 maj 2025

Joku napisał(a)
Mirka, ja jeszcze o fasolce . Przed ugotowaniem strąki są fioletowe, w trakcie gotowania zmieniają kolor na ciemnozielony. Ale smak jest ok.

Ha ha , dla mnie kolor jest nieważny, tylko smak, i żeby nie było łyka
mirkaka 08:44, 25 maj 2025

tulucy napisał(a)

Pamiętam, że to było moje największe rozczarowanie. Strasznie się napaliłam na fioletowe strączki na talerzu.

No widzisz, mamy inne preferencje ale fioletowe strączki na talerzu byłyby całkiem ciekawe
mirkaka 08:48, 25 maj 2025

poranek, pąki nabrzmiewają

mirkaka 08:51, 25 maj 2025

mirkaka 08:53, 25 maj 2025

LIDKA 08:58, 25 maj 2025

Rodki i azalie przepiękne. Twój dorosły ogród Mirko ma styl i elegancje.

Jakoś do tej pory udaje mi się unikać opuchlaków i innych robaczych plag. Niezbyt lubie chemie choć ekoortodoksem tez nie jestem.

Kasya 09:00, 25 maj 2025

Ale giganty !
A te kolory
Teraz ogrod tropikalny, nawet dobrze ze chłodno, beda dłużej kwitly
Sonka 11:41, 25 maj 2025

Na te zdjęcia czekałam, teraz widać jakie rodo są olbrzymie. Pięknie, brak słów do opisania zachwytów. Azlie nie zmarzły? Ogromne i piękne. U nas kolejny rok zmarzły, tylko te późno kwitnące ocalały.
Jeszcze miałam zapytać o hostę, na brzegu rabaty, wywaliłaś ją?
Roocika 18:27, 25 maj 2025

Mirka, rodki i azalie wyglądają przepięknie, a te przy placyku to dają wrażenie parasola.