Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 18:39, 05 kwi 2020

Milka napisał(a)

U mnie niektóre też podmrożone, ale nie okrywa łam, trudno, zetnę i za rok może będzie lepiej. Też mnie ta cała sytuacja dołuje. Zwłaszcza niepewność, co potem, co dalej.

Irenko, u mnie raczej nic nie będzie z tych jaśniejszych, wszystko zmarzło
O epidemii to już trudno nawet myśleć, nie ma nadziei że to się skończy szybko
mirkaka 18:40, 05 kwi 2020

Anda napisał(a)

Tak, tnie się W szkółce jeszcze ją trzymamy w tunelu. I jest tak jak piszesz. Ona nie lubi mieć zimą za mokro.

Dzięki, na Ciebie to zawsze można liczyć
mirkaka 18:41, 05 kwi 2020

Kasia_CS napisał(a)
Sporo masz odmian tych ciemierników fajny akcent zanim się wiosna rozhula

Cebulka Gobasiowej lilii od Ciebie wypuściła pęd, więc będzie rosła w siłę Cmok!

Kasiu, bardzo się cieszę, u mnie też rośnie a nawet kilka, ale nie wiem czy będzie zlistwiona
mirkaka 18:46, 05 kwi 2020

Tak wyglądają u mnie te jaśniejsze hortensje, chyba już nic z nich w tym roku nie będzie

Joku 19:59, 05 kwi 2020

Ja przykrywałam moją , ale jedną noc odpuściłam. Ciekawa jestem czy zakwitnie.
Milka 07:02, 06 kwi 2020

Mirko, u mnie podobnie wygląda, ale widzę że nowe oczka odpalają, może jednak coś zakwitnie. Te późne przymrozki najwięcej szkód zawsze robią.
Ja mam odmiany, które kwitną na tegorocznych pędach, no ale mróz, może i im szkodzi.
Mariposa 09:18, 06 kwi 2020

Żal każdej roślinki
Już widzę, że fundując sobie ogród, zafundowałam sobie dodatkowe źródło stresu.
Ogrodówek nie mam - i z racji tego przemarzania chyba nie będę miała, ale taka wiosna, że nawet róże podmarzły. Zimą nie kopczykowałam, nic im nie było, a teraz nowe przyrosty sczerniały.
paniprzyroda 09:29, 06 kwi 2020

Szkoda hortensji, to chronienie ich przed przymrozkami zaczyna mnie wkurzać. Miałam w szklarni wystawione hortki dwie w donicach, ładnie już ulistnione, przed poprzednimi przymrozkami chowałam je do garażu, teraz nie wychodziłam i zmarzło prawie wszystko, buu. Ale są takie śliczne jak kwitną
Sonka 21:37, 06 kwi 2020

Jaka szkoda zmarzniętych paków hortensji, jest jednak nadzieja,ze niektóre może nie zmarzły i zakwitną.Ja doszłam do wniosku,ze nic nie okrywam, trudno, jak zmarznie to będzie zielono, nie kolorowo. Nie mam siły ani nerwów na taką walkę.Moje też są czarne, ale jakby nie wszystkie.
Dzisiaj trochę popracowałam w ogrodzie i niestety wszystko mnie boli, co nie jest u mnie normą. Ja aktywnie od kilku lat chodzę na basen, jeden raz w tygodniu, ale dwa razy na gimnastykę na salę. To pozwala mi na utrzymanie się w dobrej kondycji.Chodzę na rajdy górskie, teraz niestety ruch tylko w ogrodzie i taki jednostronny, hm, jak długo?
Posadziłam dziś dymkę i dalie i długo podlewałam moje rododendrony.
mirkaka 09:35, 07 kwi 2020

Joku napisał(a)
Ja przykrywałam moją , ale jedną noc odpuściłam. Ciekawa jestem czy zakwitnie.

Dowiemy się w lipcu