Swoje wszystkie Rh i azalie sadziłam do całkowicie wymienionej ziemi, kwaśnej.
Wszystkie moje rodki ogałacają się w środku, to nie ma znaczenia bo widzisz i tak tylko krzew z zewnątrz. Tak, czasami tnę, jak mam potrzebę to przycinam, odrastają, nie martw się Nie sadź za gęsto, bo potem będziesz przesadzać, a to ciężka robota. Ja musiałam przesadzić dwa, i one niestety słabo potem rosły, czy dlatego że słabo przygotowałam im ziemię, czy były osłabione, w każdym razie jednego w tym roku zupełnie wywaliłam bo chorował, drugi ma jeszcze szanse
Pytaj, chętnie odpowiem na wszystkie pytania, jeśli będę znała odpowiedź
Bardzo się cieszę Napiszę jeszcze do Ewy, nie może jej zabraknąć. Jola zna tyle ciekawych miejsc w okolicach Gołubia, ja w okolicach Pucka. Dowiozę Ci irysy, zaprosiłam Tamaryszka i jeszcze jedną Ogrodniczkę. Po drodze zajrzymy do Przypek i wielu innych atrakcyjnych miejsc, aż do Kaszub.
Nie mam pompy, ale dużo o niej słyszałam jak też bywając w zimie, odczuwałam. U znajomych. Mega wygoda, głębinowa, spory wydatek, ale po stokroć warto.
Dwie hortki od Ciebie już rosną, w doniczkach mam sadzonki z pędów, które mi ofiarowałaś w zeszłym roku. Te odmiany NN są wspaniałe, namierzam jeden ogródek przydomowy w Swarzewie. Rośnie tam wspaniale przebarwiająca się hortensja, obserwują ją już rok. Może uda się zdobyć parę patyczków?
Do Ewy koniecznie,
Ja zdobyłam też sadzonki takich NN bez pytania, jedna rosła pod blokiem, skubnęłam tylko mały pęd, druga pod restauracją. Ukorzeniałam ale dopiero wiosną zobaczę czy się udało.
W przydomowym ogrodzie to trzeba prosić, myślę że dostaniesz, To takie miłe dzielić się z innymi
Nie stresuję się już gośćmi, nawet jak ich ściągniesz do mnie to się ucieszę.
Jolę i Ewę oczywiście zapraszam, ale one mają to zaproszenie już od roku
Jolu, my ciągle myślimy o pompie ciepła, ale u nas spora powierzchnia do ogrzania więc raczej będzie głębinowa, natomiast powietrzną jestem zainteresowana również, więc jak coś postanowicie to napisz cokolwiek W powietrznej najbardziej boję się hałasu i tego że sporo prądu pożera
Na odwiedziny i wycieczkę też się cieszę i zapraszam