Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Anda 14:13, 15 lut 2022

Cercis też ma ładny pokrój, znosi dobrze suszę i szybko rośnie. Tylko nie wiem, jak z przemarzanie u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 16:01, 15 lut 2022

Na morwę raczej się nie zdecyduję, nie mogę sadzić drzew blisko płotu które będzie przechodzić na stronę sąsiada gałęziami, a ja już szukam czegoś co nie wymaga cięcia, obie ręce mam załatwione -łokcie tenisisty
Najbardziej chyba pasuje mi ten Green Pillar, o nim myślę głównie. Myślę że kupię już takie podrośnięte drzewko na około 3 metry wysokie.
Judaszowiec też fajny Zawsze mi się podobał, ale w tym miejscu może przemarzać, bo tam są wschodnie wiatry, myślę też o magnolii, tylko ona ma płytki system korzeniowy i nie lubi jak się pod nią grzebie
mirkaka 16:02, 15 lut 2022

Dziękuję Ewo, że się starasz coś zaproponować, bardzo to doceniam
Roocika 16:05, 15 lut 2022

Mirka a graby kolumnowe? One nie są drogie i z tego co widzę po swoich szybko rosną?
mirkaka 16:10, 15 lut 2022

Roocika napisał(a)
Mirka a graby kolumnowe? One nie są drogie i z tego co widzę po swoich szybko rosną?

A trzeba je ciąć? Jaki mają system korzeniowy? Głęboki czy szeroki?
Ja szukam z głębokim. A one nie chorują?
jolanka 16:19, 15 lut 2022

A może tulipanowce? Są i kolumnowe i takie „normalne” Mam oba i chwałę Fajnie rosną i mają głęboki system korzeniowy.
Roocika 16:26, 15 lut 2022

mirkaka napisał(a)

A trzeba je ciąć? Jaki mają system korzeniowy? Głęboki czy szeroki?
Ja szukam z głębokim. A one nie chorują?

Mirko, u mnie tylko jeden ma ciężko, ale mój ogród to słaby przykład, ten jeden siedzi akurat na podmokłym stanowisku, pozostałe dwa mają normalna glebę i rosną jak szalone.
Znajdziesz je w ogrodzie Gruszki i ona ich nie tnie, bo one są kolumnowe, więc teoretycznie nie trzeba. Korzeń pewnie mają głęboki, bo to kolumny są.
My na razie przycielismy raz w celu zagęszczania serum roku skrócimy z wysokości ale różnie dobrze można przy nich nic nie robić.
Roocika 16:28, 15 lut 2022

jolanka napisał(a)
A może tulipanowce? Są i kolumnowe i takie „normalne” Mam oba i chwałę Fajnie rosną i mają głęboki system korzeniowy.

O właśnie, też ładne i chyba też szybko rosną
mirkaka 16:28, 15 lut 2022

jolanka napisał(a)

Jola, na której stronie masz zdjęcie tego kolumnowego?
Ile lat już go masz?
mirkaka 16:29, 15 lut 2022

Roocika napisał(a)

O właśnie, też ładne i chyba też szybko rosną

No właśnie mnie zaciekawiła ta propozycja Joli