Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 11:50, 07 lut 2022

Monika83 napisał(a)
Tak Inaczej nie wiedziałabym nawet że masz sporą kolekcje róż, są piekne w moich ulubionych barwach np Augusta Luise podobna jest chyba do Aquarell. W 1998 r to ja byłam w 8 klasie podstawowej

Augusty mam dwie, ale jakoś z roku na rok są słabsze i gorzej kwitną i wyglądają.
Chorują na czarną plamistość i mączniaka, ale jak je kupowałam to byłam nimi zachwycona.
Adela 12:02, 07 lut 2022

mirkaka napisał(a)

Dziękuję , ale za rok będziemy świętować 25 lat

Czas zrobił swoje. Dlatego masz taki dojrzały śliczny ogród.
Pozdrawiam
Monika83 09:32, 09 lut 2022

mirkaka napisał(a)

Augusty mam dwie, ale jakoś z roku na rok są słabsze i gorzej kwitną i wyglądają.
Chorują na czarną plamistość i mączniaka, ale jak je kupowałam to byłam nimi zachwycona.
O kurcze a tak się na Auguste nastawiłam
Anda 18:02, 11 lut 2022

Pokazywałaś gdzieś to bloczysko za płotem?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 17:34, 12 lut 2022

No też tu wpadłam zobaczyć co to Ci się dzieje Mirko, u Ewci doczytałam o drzewach. Wszędzie jest teraz mnogo inwestycji, wszędzie stawiają nowe domy. Koło mnie powstaje osiedle domów jednorodzinnych - 20 szt. Już sobie wyobrażam hałas przy ich budowie, a potem 20 rodzin zapewne z dziećmi... był sobie spokój i cisza. Razem z obecnymi sąsiadami nauczyliśmy się szanować ciszę i koszenie obrabialiśmy w ciągu tygodnia. W weekend każdy mógł od rana cieszyć się w spokoju kawą na tarasie. Teraz tego już nie będzie... niestety
mirkaka 19:11, 12 lut 2022

Anda napisał(a)
Pokazywałaś gdzieś to bloczysko za płotem?

Jutro zrobię zdjęcia i wstawię
mirkaka 19:19, 12 lut 2022

AgataP napisał(a)
No też tu wpadłam zobaczyć co to Ci się dzieje Mirko, u Ewci doczytałam o drzewach. Wszędzie jest teraz mnogo inwestycji, wszędzie stawiają nowe domy. Koło mnie powstaje osiedle domów jednorodzinnych - 20 szt. Już sobie wyobrażam hałas przy ich budowie, a potem 20 rodzin zapewne z dziećmi... był sobie spokój i cisza. Razem z obecnymi sąsiadami nauczyliśmy się szanować ciszę i koszenie obrabialiśmy w ciągu tygodnia. W weekend każdy mógł od rana cieszyć się w spokoju kawą na tarasie. Teraz tego już nie będzie... niestety

Tak Agatko, też miałam sąsiadów z którymi już się ułożyliśmy, jakoś się żyło w miarę spokojnie, a teraz pod moim płotem będzie plac zabaw a kawałek dalej blok. Wcześniej mówiono że szeregowce, martwiłam się ale teraz myślę że wolę szeregowce niż blok, taki zwykły, zupełnie niepasujący do mojego sąsiedztwa
Nauczymy się Agatko żyć z nowymi sąsiadami, ja się postaram, nie myślę nawet o jakiejś przeprowadzce czy ucieczce gdzieś dalej. Kocham mój dom i ogród, nie wyobrażam sobie go zostawić.
Tak, najbardziej żal utraty tego spokoju i ciszy
Jutro zrobię zdjęcie, są już postawione 3 kondygnacje, jeszcze jedną pociągną
Napia 19:32, 12 lut 2022

mirkaka napisał(a)

Tak Agatko, też miałam sąsiadów z którymi już się ułożyliśmy, jakoś się żyło w miarę spokojnie, a teraz pod moim płotem będzie plac zabaw a kawałek dalej blok. Wcześniej mówiono że szeregowce, martwiłam się ale teraz myślę że wolę szeregowce niż blok, taki zwykły, zupełnie niepasujący do mojego sąsiedztwa
Nauczymy się Agatko żyć z nowymi sąsiadami, ja się postaram, nie myślę nawet o jakiejś przeprowadzce czy ucieczce gdzieś dalej. Kocham mój dom i ogród, nie wyobrażam sobie go zostawić.
Tak, najbardziej żal utraty tego spokoju i ciszy
Jutro zrobię zdjęcie, są już postawione 3 kondygnacje, jeszcze jedną pociągną

O kurczę... nie zazdroszczę... może jednak uda się zachować trochę ciszy i spokoju.
mirkaka 16:21, 14 lut 2022

wstawiam zdjęcia na moje sąsiedztwo od którego będę chciała się jakoś przesłonić.
Jeszcze jedną kondygnację podciągną, to jest takie miejsce że nie mam obsadzonego płotu,tam rosną maliny, aronia,dwie karłowe jabłonki, jeszcze młodziutkie, raczej są niskie nasadzenia, wyżej nic nie rośnie, będą mieli wgląd na mój ogród

tu jak stoję na tarasie, tylko samego siedzenia na tarasie nię będzie widać bo jestem jakby zasłonięta wykuszem

Tak to nieciekawie wygląda
jolanka 16:35, 14 lut 2022

Oj, nieciekawie to wygląda, to za mało powiedziane
Będziesz musiała posadzić przy ogrodzeniu coś wysokiego i szczelnego. Współczuję. W wielu miejscach teraz buduje się na potęgę, szkoda utraty tego spokoju, który miałaś.