Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:08, 05 mar 2022

BASIA8 napisał(a)
Witam Koleżankę przybiegłam od Agani zobaczyć akwarium - śliczne. Przy okazji zobaczyłam ogródeczek Koleżanki - tez piękny, a jak wiosna się cudnie budzi. Pozdrawiam Serdecznie.

Witaj Basiu, dziękuję za miłe słowa, zapraszam częściej
mirkaka 06:13, 05 mar 2022

Joku napisał(a)
Mirka ty jak się za coś zabierzesz to ma to ręce i nogi . Normalnie oczy z orbit wychodzą. Podwodne rabaty, jeszcze takich nie widziałam. Wcale się nie dziwę że ogród był w odstawce. Ja na samo gapienie się straciłabym kupę czasu.
Na Vicie Chwaszczyno zrobiło duuuże wrażenie, a właściwie niewiele tam jeszcze było. Ja trochę ją hamowałam . Jak będziemy następnym razem się wybierać to dam znać. Byłaś u nich w Garczu? Mnie zawsze urzeka tamtejszy krajobraz z jeziorem w tle.

Dziękuję Jolu, takie słowa potrafią bardzo zmotywować, aż zachciało mi się na nowo tym pobawić. Przez kilka lat uczyłam się, badałam wodę, czyściłam, przycinałam rośliny, przesadzałam, och roboty był ogrom, ale radość z tej pasji wielka

W Garczu też była, jeszcze jak mieli tak mnóstwo róż, to latałam po tych polach z wypiekami i szukałam tych najpiękniejszych
Chętnie z Wami pojadę, myślę że warto jednak trochę poczekać na prawdziwą wiosnę
mirkaka 06:22, 05 mar 2022

Agania napisał(a)

Mireczko zacytuję jedną fotkę fantastyczne akwa, szkoda wielka straconych fotek,
to piękna i wyjątkowa pasja, nie widziałam piękniejszego akwarium
Ta głębia i ścieżka pośrodku nic tylko nurkować
Mam nadzieję że do tego hobby wrócisz w takim minimalizmie jak kosteczka
Dla mnie to przede wszystkim przy powrocie do zdrowia wielki relaks i odstresowanie
po całym dniu w pracy, bo na ogród w tej chwili nie mam siły

Ta pasja to też hobby mojego eM wspólnie tak się zaczynamy bawić na nowo

Pozdrawiam warto było poszukać fotek, piękny czasoumilacz

To że Twój eM też chce zajmować się akwarium to wielka zaleta, bo jednak prowadzenie holenderskiego wymaga też takich innych umiejętności, mój sie tym nie zajmował ale jak go poprosiłam to bardzo mi pomagał w technicznych sprawach

Ja widziałam piękniejsze , uwierz mi, sa tacy co tworzą jadną aranżację przez wiele miesięcy na wystawę, a potem ją likwidują i robią następną.
Ta moja to taki standard
Dobrze Aganiu, że to dla Ciebie relaks i odpoczynek
Wracaj do zdrowia, bardzo Ci tego życzę
mirkaka 06:33, 05 mar 2022

Basieksp napisał(a)
Piękny ten akwariowy ogród roślinki fajnie dobrane i wkomponowane bardzo ładnie kiedyś też mieliśmy akwarium, właściwie to nasz syn miał jak był nastolatkiem, no ale to nasze, nie było takie ładne, teraz stoi puste, może kiedyś...

Akwarium to też ogród, więc się nie ma czemu dziwić że ogrodnicy też lubią je prowadzić
Moje też jest teraz puste, i też sobie tak czasami powtarzam, może kiedyś..
Joku 11:24, 05 mar 2022

Wspólny wypad zaklepany, damy znać.
U Cyrzana teraz trochę mniej róż, przede wszystkim mniej odmian. Tak mi się wydaje. Latałam tak samo jak ty szukając tych najpiękniejszych. Ale można nabyć jakieś ciekawostki, rośliny mniej znane. Od siebie jeżdżę już różnymi skrótami, ostatnio odkryłam skrót przepiękny krajobrazowo. Mam na myśli dojazd do centrali w Garczu.
vita 11:55, 05 mar 2022

Skróty Joli genialne, kompletnie nie łapię jak Ona sztukuje te odcinki Ale chłonę sobie kaszubskie widiki, do woli
Koniecznie umówmy się na Garcz i Chwaszczyno (ja będę w drugim tygodniu maja, mam nadzieję, że rodki u Mirki jeszcze będą kwitły). Drugi dzień to Zgorzałe, bo weekend
mirkaka 17:57, 05 mar 2022

Joku napisał(a)
Wspólny wypad zaklepany, damy znać.
U Cyrzana teraz trochę mniej róż, przede wszystkim mniej odmian. Tak mi się wydaje. Latałam tak samo jak ty szukając tych najpiękniejszych. Ale można nabyć jakieś ciekawostki, rośliny mniej znane. Od siebie jeżdżę już różnymi skrótami, ostatnio odkryłam skrót przepiękny krajobrazowo. Mam na myśli dojazd do centrali w Garczu.

Wiem Jolu, oni w większości zrezygnowali z hodowli róż, mówię o Garczu.
W Chwaszczynie tak wiem, są ciekawostki
Czekam na znak na wyjazd
mirkaka 17:59, 05 mar 2022

vita napisał(a)
Skróty Joli genialne, kompletnie nie łapię jak Ona sztukuje te odcinki Ale chłonę sobie kaszubskie widiki, do woli
Koniecznie umówmy się na Garcz i Chwaszczyno (ja będę w drugim tygodniu maja, mam nadzieję, że rodki u Mirki jeszcze będą kwitły). Drugi dzień to Zgorzałe, bo weekend

Cieszę się na spotkanie, drugi tydzień maja myślę będzie ok
daszum 19:00, 06 mar 2022

Mirko, ale miałaś wspaniałą pasję - myślę o ogrodzie wodnym.
Piękny dobrze że nam pokazałaś.
mirkaka 09:00, 08 mar 2022

daszum napisał(a)
Mirko, ale miałaś wspaniałą pasję - myślę o ogrodzie wodnym.
Piękny dobrze że nam pokazałaś.

Dziękuję za miłe słowa