Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kordina 12:00, 28 paź 2023

Mirko czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku i zobaczyć o opuchlakach?
zbigniew_gazda 19:18, 28 paź 2023

Dzięki Mirko za odpowiedź. Też trenuję ogrodnictwo i wygląda na to że dynie potrzebują dobrego jedzenia i wody.
Rumianka 22:34, 28 paź 2023

Te hortensje masz przecudowne, taki energetyczny kolor, który z daleka woła, by podejść i podziwiać...
daszum 23:57, 28 paź 2023

Ależ u Ciebie kolorowo

Ja chyba pozbędę się kilku ogrodówek. Rosną u mnie na rabatkach przy schodach wejściowych, ale kwitną raz na kilka lat. W tym roku żadna nie zakwitła
Mam zamiar przesadzić tam hortensje Vanille Fraise, ale nie wiem czy one będą dobrze rosły w cieniu.
Sonka 10:46, 29 paź 2023

Ja właśnie wysadziłam kolejną ogrodową na moja łąkę, za drogą, tam niech rośnie, może kiedyś wróci. Vanilki w słońcu są dorodniejsze, w cieniu wyglądają słabo, ale Ty tam nie masz cienia, jest jasno, tak mi się to miejsce przypomina.
Danusia kupiłam , ale tylko po jednej Bab Birnbach, zobaczę jak będzie rosła, zamówiłam Portoroż, Freifrau Caroline, Baronesse oraz Garden of Roses.
mirkaka 18:25, 02 lis 2023

Monika, Basiu, dzięki

Alicjo,
to marcinek płożący, kwitnie faktycznie późno, też mi to nie gra, ale jak kupowałam to nie wiedziałam

Elu, ciemierniki podsyp delikatnie popiołem z kominka, one lubią zasadową ziemię, a popiół to daje i sporo potasu i fosforu na lepsze kwitnienie.
Marcinek płożący też mam późny, szkoda , ale cóż

Bożenko, byłam

Zbyszku, tak to żarłoki. Ja zastanawiam się jakie dynie posadzić na następny rok, ta Hokkaido dobra ale ona jest taka dość sucha i mączysta po upieczeniu, może wiesz jaka jest bardziej wilgotna?

Eliso,
to prawda widać ją z daleka, lubię ją bardzo

Danka, jeśli nie kwitną to rozumiem, że chcesz się ich pozbyć, ja tak zrobiłam wiele lat temu z moją, która nie kwitła.
Vanilka może słabiej kwitnąć w cieniu,
Sonka 20:27, 02 lis 2023

Widzisz, mam kilka ciemierników, dosypię im popiołu.
Sonka 18:22, 03 lis 2023

Mirko, muszę wykopać trawę bambusowa, którą mam na obwódce azalii, jest taka rozwalona i duża, nie podoba mi się.Szukam czegoś mniejszego, myślę o Twojej elacie, albo turzycy ptasie łapki.Tam słońce jest non stop

Magleska 22:17, 03 lis 2023

Mirka nadrobiłam zaległości i też dołączam do pochwał ogrodówki

marcinek płożący podoba mi się
mirkaka 11:17, 06 lis 2023

Sonka napisał(a)
Mirko, muszę wykopać trawę bambusowa, którą mam na obwódce azalii, jest taka rozwalona i duża, nie podoba mi się.Szukam czegoś mniejszego, myślę o Twojej elacie, albo turzycy ptasie łapki.Tam słońce jest non stop

Elata jest fajna ale ja wolę hakonechloe. Elata jesienią brzydnie, jest połamana, czernieje, natomiast hakonka jest cudna cały rok, tylko wiosną jej nie widać, ale wtedy azalie są ważniejsze od niej.
Nie znam trawy bambusowej. Ja mam też na tej rabacie z elatą takie niskie funkie, bardzo się mi się rozrosły, mogę Ci wysłać jeśli chcesz, zresztą elatą też mogę się podzielić, jednak wg mnie ona na obwódki cię nie nadaję, jest dość wysoka, u mnie rośnie w drugim rzędzie, właśnie za tą funkią. Musiałabyś zerknąć na moje wiosenne zdjęcia