A u nas ciągle coś się pomalutku dzieje
Od przedwczoraj prowadzę akcję "okorowywania" dużej rabaty po lewej od chodnika. Idzie dość wolno, bo wykładam pod korę gazety, więc muszę to robić etapami, żeby mi wiatr nie rozwiał gazet po całym ogródku

Narazie rozsypałam 11 worków ... Więcej narazie nie dam rady, bo muszę czekać aż mąż wykończy taras i zrobi obrzeża z kostki granitowej, żebym mogła dociągnąć do tego ziemię, wyrównać i potem pokryć korą.
No i pod płotem będę okorowywała dopiero jak wsadzę hortensje i miskanty a te będą dopiero za jakiś czas, jak będą na nie finanse.
Dwa kadry z miejsc, które już mogę pokazać bez wstydu
RH C's White
Moje malutkie hostowisko

Dostałam od teściowej jedną karpę, podzieliłam od razy na 3 części i po 1,5 tygodnia pięknie się rozrosły
A teraz miejsca, które chciałabym w tym miesiącu zagospodarować. Opisałam wymiary, gdyby coś było nieczytelne, piszcie. Jak już pisałam chciałabym tam Hortensje Limelight, między nie miskanty gracillimusy no i nie wiem, co pod nie, żeby było ładnie cały rok. Myślałam o carexach, ale zastanawiam się też nad niewielkimi thujkami o kulistym pokroju - np. danica. A dopiero pod nimi żurawki czy carexy... Bardzo głupio myślę?