Dorii, właśnie pytam, mało kto chce oddać, wszyscy to wykorzystują. U nas we wsi obornik jest rozrzucany na polach, również ten że stadnin z okolic, rolnicy wiedzą co dobre Liście w tym roku wzięliśmy z pracy , a trawę biorę czasami od sąsiadki
Kompostownia u nas nie sprzedaje klientom indywidualnym a z Gdańska wychodzi transport zbyt drogi (za daleko). No cóż, będziemy myśleć
Zapomniałam jeszcze dodać że na takiej pryzmie przysypanej ziemią albo tylko punktowo ziemię daję i w tą ziemię sieję, dynię np albo nasturcję. Pod nasturcją fajnie mi się kompost przerobił, pryzma wyglądała dużo lepiej a do tego mam nową porcję zielonego. Można by jakikolwiek poplon tak posiać.
Ewo poczytalam oplanach ogrodowych. Mnie jakis len ogarnal jesienno zimowy, nawet mi sie nie chce fotek zrobic.
Snieg byl ale sie zmyl, teraz brudno i ciemno i wieje bleee
dobrze, ze swiecidelkami mozna sobie dom przstroic na te szare dni to troche na duszy weselej.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Hakonechloa poznałam tutaj na O... wiesz, że nie widuję jej w ogrodach w moim mieście. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie łatwiej ją zdobyć uwielbiam ją
Ewcia, mam pytanie o zapory ślimakowe, które u Zuzy pokazałaś. Czy dobrze rozumiem, że barierą dla tych choler ma być ostry kant blachy??? Czy to może jakaś blacha specjalna sama w sobie?
Strasznie mnie wiadomością o tych taśmach miedzianych zmartwiłaś
Mnie też najbardziej brakuje światła, jestem zdecydowanie słońcolubna.
Śniegu było trochę, ale już stopniał, ciągle ciemno, szaro... Byle do świąt, a potem czekać do wiosny.
Pozdrawiam.