galgAsia
16:34, 24 lis 2019
W tym cudnym słońcu wszystko nabiera szlachetnej patyny, a i szkarłaty i burgundy pięknie się akcentują
. Graby piękne, buki prześliczne. Moje drzewka są jeszcze zbyt rachityczne, by wieszać na nich cokolwiek, ale mam nadzieję, że już za rok powieszę karmniki na jabłonkach
.
Poczułam się wywołana do tablicy... Że już robię raban świąteczny...
Robię święta na dwa domy, muszę zacząć pichcić wcześniej. Ale cała reszta to już o czasie. Choinka, dekoracje...? Choinkę od początku świata ubieramy w przeddzień Wigilii, nie wcześniej. Światełka tylko na choince. Ilość umiarkowana.
Muzyka... Staram się jak najpóźniej odpalać christmasy, choć czasem nie daję rady i w tajemnicy przed samą sobą
coś sobie włączę. "Kolęda dla nieobecnych" tylko w Święta, bo przy niej beczę... Ale uwielbiam płytę Pośpieszalskich "Kolęda dobrych ludzi woli" i ją włączam zawsze przy robieniu porządków - daje mi powera.

Poczułam się wywołana do tablicy... Że już robię raban świąteczny...

Robię święta na dwa domy, muszę zacząć pichcić wcześniej. Ale cała reszta to już o czasie. Choinka, dekoracje...? Choinkę od początku świata ubieramy w przeddzień Wigilii, nie wcześniej. Światełka tylko na choince. Ilość umiarkowana.
Muzyka... Staram się jak najpóźniej odpalać christmasy, choć czasem nie daję rady i w tajemnicy przed samą sobą