Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

antracyt 17:44, 11 lut 2020

Kurcze, jak dałaś radę cokolwiek robić w tą wichurę
Gruszka_na_w... 17:49, 11 lut 2020

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No proszę Pani, biżuteria, jak to biżuteria - zdobi - zwłaszcza, jeśli nie przesadzi się z jej nadmiarem A u Ciebie jak zawsze umiar zachowany Cieszę się, że już lepiej u Ciebie ze zdrówkiem, ja jednak złapałam od chłopaków. ale mam nadzieję, że bańki, które mi wczoraj M. cyknął (jak złoto cyknął, nawet chwilę się zastanawiałam, czy to nie jakaś zemsta), dadzą radę. Ale nic to.
Te mięśnie rzeczywiście jakieś zastane, czy coś, też wyciągnęłam matę i odpalam sobie pilatesik na yt.
Świetne miejsce na zegar! Z rdzewiakami latam kilka razy w sezonie
Hanuś, jakbyś coś wysiewała, dawaj znać. Wierny obserwator jak zawsze czai się za krzakiem

Agatko, w domu wysiewać będę tylko pomidory, gdzieś między 10 a 15 marca.
Prace w warzywniku uzależnione są od pogody. Jeśli aura będzie sprzyjać, to w połowie marca można wysiewać marchew, rzodkiewkę, groszek, bób, koper, sadzić dymkę. Będę relacjonować na bieżąco.

Moje prywatne zasoby biżuterii są więcej niż mizerne. Nie przepadam. Tych ogrodowych ozdóbek też nie będzie multum. Może skuszę się jeszcze na jeżówki.
Choroby współczuję. Chora mama= armagedon. Wiem coś o tym. Nic dziwnego, że chcą Cię szybko postawić na nogi.
Na pocieszenie

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 17:49, 11 lut 2020

O rany, jak ja Ci zazdroszczę tych robót . U mnie wichura i śnieg z deszczem, no i ja jeszcze w robocie
Ale z powyższego wnioskuję, że będziesz żyć...?
Gruszka_na_w... 17:54, 11 lut 2020

antracyt napisał(a)
Kurcze, jak dałaś radę cokolwiek robić w tą wichurę

Pogoda mnie zaskoczyła. Wczesnym rankiem było kiepsko, ale później wyszło słońce, wiatr zelżał, a słupek rtęci lekko podskoczył w górę.

Udało się jeszcze wyczyścić z suszu tuje na froncie i ogarnąć połowę rabaty z wysokimi iglakami.
Wiem jedno- zdecydowanie wolę ścinać miskanty niż jakiekolwiek turzyce. Z Ice Dance też się umordowałam.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:55, 11 lut 2020

galgAsia napisał(a)
O rany, jak ja Ci zazdroszczę tych robót . U mnie wichura i śnieg z deszczem, no i ja jeszcze w robocie
Ale z powyższego wnioskuję, że będziesz żyć...?

Będę. Chyba potrzebowałam ruchu na świeżym powietrzu. Nawet apetyt mi wrócił.
polinka 17:59, 11 lut 2020

Przybijam piątkę w walce z turzycami Zaczęłam dzisiaj wycinać Silvery i co roku sobie obiecuję, że to ich ostatni sezon u mnie
Gruszka_na_w... 18:03, 11 lut 2020

polinka napisał(a)
Przybijam piątkę w walce z turzycami Zaczęłam dzisiaj wycinać Silvery i co roku sobie obiecuję, że to ich ostatni sezon u mnie

Uffffff, ulżyło mi. Myślałam, że tylko ja się tak z nimi morduję. 3 godziny czyściłam kilkanaście kępek, a wyrzuciłam kilka wiader odrostów.
polinka 18:10, 11 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uffffff, ulżyło mi. Myślałam, że tylko ja się tak z nimi morduję. 3 godziny czyściłam kilkanaście kępek, a wyrzuciłam kilka wiader odrostów.

Wywalaj Haniu, wywalaj bo inaczej zarosną całą rabatę. One dobre jako zadarniacze, tam gdzie mogą się bez problemu rozrastać.
Pszczelarnia 18:20, 11 lut 2020

Bardzo fajna miejscówka dla kompozycji zegarowej. I te przebiśniegi i ranniki - buzia mi się do nich śmieje.
Mariposa 22:17, 11 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tak ładnie, że nawet rudości nie przeszkadzają!
Dzięki za radę odnośnie stipy. Zamknę oczy, ale będę ciąć