Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Helen 20:42, 12 lut 2020

Hania, cudne są. A jaka to odmiana?
Gruszka_na_w... 20:42, 12 lut 2020

antracyt napisał(a)
Fajne są takie odkrycia
Ja też nowe narcyzy znalazłam przy okazji zbierania fragmentow miskantów z całego ogrodu (po ostatnich wichurach) - w przyszłym roku chyba jednak będę je wiązać na zimę (chociaż luzem bardziej mi się podobają)

W grudniu ścięłam miskantom te wiotkie liście. Śmiecą ciut mniej. W ziemi mam cebulki sadzone klika lat temu. Rośliny były sporo mniejsze i teraz te cebulki znajduję na przykład po zimozieloną kulką.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:45, 12 lut 2020

galgAsia napisał(a)
A mnie chyba czeka kumulacja w sobotę, bo to jedyny - przynajmniej teoretycznie - suchy i słoneczny dzień na przestrzeni najbliższych 2 tyg. Chociaż wcale nie najcieplejszy... Więc i cięcie, i malowanie, zamyślam nawet o rozpoczęciu oprysków...

Oprysków jeszcze nie planuję. Za często popaduje.
Prognozy rzeczywiście nie wyglądają najlepiej, ale skoro ogród jest w zasięgu nogi, to udaje się wstrzelić w okno pogodowe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:51, 12 lut 2020

Helen napisał(a)
Hania, cudne są. A jak to odmiana?

Na garażowej hortensja kupowana jako Grandiflora- nie wiem, czy to ona, bo nie kwitnie tak jak trzeba, może ma tam za mało słońca.
Na reszcie Limelight.
Gosiek33 09:07, 13 lut 2020

Ależ porządki już zrobiłaś. Też jeszcze ze dwa tygodnie poczekać muszę. Ani jednego krokusa nie widzę
TAR 10:28, 13 lut 2020

tez sie spiesze z porzadkami, bo w marcu juz mam poplanowane inne prace, w pierwszej kolejnosci przesadzenie jarzabow i posadzenie zywoplotu. A zeby to zrobic musze wyeksmitować kilka krzakow posadzonych ub. wiosny. głupiego robota, jestem na siebie zla, ze nie posłuchałam instynktu i dalam sie przekonac mezatemu.
Brzozowadzie... 11:48, 13 lut 2020

Gosiek33 napisał(a)
Ależ porządki już zrobiłaś. Też jeszcze ze dwa tygodnie poczekać muszę. Ani jednego krokusa nie widzę

Oj, Gosiu, nie zżarły Ci nornice? Bo my ta sama strefa, a u mnie już wszędzie wystawiły łebki, i stare i nowe. A w moim lesie zawsze są ciut później, niż na przykład w mieście u mojej Mamy.
Gosiek33 13:12, 13 lut 2020

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Oj, Gosiu, nie zżarły Ci nornice? Bo my ta sama strefa, a u mnie już wszędzie wystawiły łebki, i stare i nowe. A w moim lesie zawsze są ciut później, niż na przykład w mieście u mojej Mamy.

Są tylko dłuuuuuugie liście, które muszę przyciąć ale nawet jednego pączka nie widać. Tulipany na razie bardzo nieśmiało liście pokazują. Znaczy nie zjedzone... jeszcze
Brzozowadzie... 16:54, 13 lut 2020

Gosiek33 napisał(a)

Są tylko dłuuuuuugie liście, które muszę przyciąć ale nawet jednego pączka nie widać. Tulipany na razie bardzo nieśmiało liście pokazują. Znaczy nie zjedzone... jeszcze

Aaa, to co innego, zrozumiałam, że nawet listków nie masz
Gruszka_na_w... 17:59, 13 lut 2020

Specjalnie dla GalgAsi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies