Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

jolanka 19:28, 10 lut 2020

Dzięki Haniu i Ewo
U mnie stipa nie rozsiewa się za bardzo, ot pojedyncze sadzonki. Mam kilka dorodnych 3-letnich okazów więc może spróbuje je podzielić.
Gruszka_na_w... 19:28, 10 lut 2020

Margerytka40 napisał(a)
Haniu dopieszczasz ogród ozdobami

Altanki nie będzie, fontanny nie będzie, oczka nie będzie -coś trzeba było w zamian.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 19:32, 10 lut 2020

jolanka napisał(a)
Dzięki Haniu i Ewo
U mnie stipa nie rozsiewa się za bardzo, ot pojedyncze sadzonki. Mam kilka dorodnych 3-letnich okazów więc może spróbuje je podzielić.

Ciepłą masz już ziemię? Ona lubi ciepłą
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 19:36, 10 lut 2020

Ja dzieliłam swoje w ub. roku kwiecień / maj, jak już były bardziej zielone
Pszczelarnia 20:51, 10 lut 2020

Haniu, poczytałam. Byłam i pooglądałam. Dobrze, że już Ci lepiej.
TAR 20:59, 10 lut 2020

ja chyba mam 3 stipy, zrobie jutro fote to mnie oswiecicie. ale skad one sie wziely, nie wiem, moze przywlokly sie z innymi roslinkami albo w gratisie dostalam. bialasy bardzo lubia je memlac a tylko one zostaly, no i kostrzewy i turzyce. ale tych nie lubia. w stipopodobne pychole wkadaja z upodobaniem. kurka jeszcze turzyce musze przyciac. myslicie ze powinnam, skoro je za miesiac planuje wykopac, dzielic i wsadzac w inne miejsca?
Margerytka40 09:00, 11 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Altanki nie będzie, fontanny nie będzie, oczka nie będzie -coś trzeba było w zamian.

Kawa 10:00, 11 lut 2020

Haniu ozdoby pierwsza klasa
a pierwsze zakwasy najgorsze, później jest już tylko lepiej
Brzozowadzie... 11:26, 11 lut 2020

No proszę Pani, biżuteria, jak to biżuteria - zdobi - zwłaszcza, jeśli nie przesadzi się z jej nadmiarem A u Ciebie jak zawsze umiar zachowany Cieszę się, że już lepiej u Ciebie ze zdrówkiem, ja jednak złapałam od chłopaków. ale mam nadzieję, że bańki, które mi wczoraj M. cyknął (jak złoto cyknął, nawet chwilę się zastanawiałam, czy to nie jakaś zemsta), dadzą radę. Ale nic to.
Te mięśnie rzeczywiście jakieś zastane, czy coś, też wyciągnęłam matę i odpalam sobie pilatesik na yt.
Świetne miejsce na zegar! Z rdzewiakami latam kilka razy w sezonie
Hanuś, jakbyś coś wysiewała, dawaj znać. Wierny obserwator jak zawsze czai się za krzakiem
Gruszka_na_w... 17:40, 11 lut 2020

Kawa napisał(a)
Haniu ozdoby pierwsza klasa
a pierwsze zakwasy najgorsze, później jest już tylko lepiej

To prawda. Dzisiaj było już znacznie lepiej.
Skończyłam porządki na rabatach na zapłociu. Najdłużej mi zeszło przy ścinaniu turzyc i wyciąganiu jej odrostów.

Wczorajszy front robót.

Muszę jeszcze zredukować wielkość kęp turzycy.

A tu efekty dzisiejszej pracy. Już na gotowo.

Przejaśniało. Jest szansa, że będzie widać kwitnącą rzeczkę krokusów.

W kolejnych dniach pod nóż pójdzie garażowa. Koniecznie muszę zmniejszyć ilość turzyc. Bardzo się rozrosły i zagłuszyły inne rośliny.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies