Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

TAR 19:38, 03 mar 2020

anna_t napisał(a)
Kasia my palimy trawy bo kompostowniki nie wyrabiaja, jest zadyma ale trwa to pół godziny więc luzik

osobiscie mnie to wkurza, smrod jaki mam w domu po takich wypalaniach niezbyt przyjemny. tym bardziej przy reku, ktora zaciaga ten caly dymek. Chcemy byc szanowani a czy my szanujemy innych? dla jednego pol godziny dla drugiego az pol godziny. bez urazy ale po to sa worki bio
anna_t 19:39, 03 mar 2020

Znam przepisy ale póki co nikt nie robi problemu bo obok są wielkie chaszcze na których co chwila harcerze szalasy i ogniska robią.
Chodziło mi o to że takie palenie mega szybko idzie, my też palimy w małym paleniska na grilla. Dziwne żeby mi ktoś grilla zabronił robić
TAR 19:41, 03 mar 2020

Aniu nie mowimy tu o grilu i to, ze ktos inny robi to niekoniecznie my musimy.
anna_t 19:42, 03 mar 2020

TAR napisał(a)

osobiscie mnie to wkurza, smrod jaki mam w domu po takich wypalaniach niezbyt przyjemny. tym bardziej przy reku, ktora zaciaga ten caly dymek. Chcemy byc szanowani a czy my szanujemy innych? dla jednego pol godziny dla drugiego az pol godziny. bez urazy ale po to sa worki bio
też mam reku i akurat od tamtej strony ale z dwóch stron szczere pole więc tam wieje.
To nie jest rozwiązanie docelowe raczej ostatecznośc, muszę raczej skupić się na przyspieszeniu procesu kompostowania :/
galgAsia 19:43, 03 mar 2020

Ja polecam gnojóweczki , dają turboprzyspieszenie kompostowania
anna_t 19:43, 03 mar 2020

TAR napisał(a)
Aniu nie mowimy tu o grilu i to, ze ktos inny robi to niekoniecznie my musimy.
grill na trawie jest długotrwały i może powodować spore upojenie
TAR 19:43, 03 mar 2020

anna_t napisał(a)
też mam reku i akurat od tamtej strony ale z dwóch stron szczere pole więc tam wieje.
To nie jest rozwiązanie docelowe raczej ostatecznośc, muszę raczej skupić się na przyspieszeniu procesu kompostowania :/

nie dostajecie bio workow do zbierania odpadow zielonych? to bardzo wygodne rozwiazanie
anna_t 19:45, 03 mar 2020

galgAsia napisał(a)
czytalam u Ciebie o efektach, zawsze mi szkoda i na rosliny leje
Mus spróbować
TAR 19:46, 03 mar 2020

galgAsia napisał(a)

kiedys tez planuje kompostowniki postawic, jednak juz chyba w nowym miejscu to nastapi
galgAsia 19:46, 03 mar 2020

Ania, ja po prosty chwaściory zalewam wodą i mam dwie korzyści - zagospodarowuję je i wszystko bezpiecznie idzie na kompost
A ogród dostaje swoją porcję