Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

anna_t 19:47, 03 mar 2020

TAR napisał(a)

nie dostajecie bio workow do zbierania odpadow zielonych? to bardzo wygodne rozwiazanie
mamy kosz bio ale u nas cały na resztki z domu przeznaczony bo jesteśmy wegetarianami dodatkowo wyciskajacymi codziennie soki więc warzyw idzie w tonach...
Ile się daje to dopychamy ogrodowymi
galgAsia 19:48, 03 mar 2020

No widzisz, miałabyś superowy kompost z tych resztek
TAR 19:50, 03 mar 2020

anna_t napisał(a)
mamy kosz bio ale u nas cały na resztki z domu przeznaczony bo jesteśmy wegetarianami dodatkowo wyciskajacymi codziennie soki więc warzyw idzie w tonach...
Ile się daje to dopychamy ogrodowymi

ja od smieciarzy wyprosilam i dali mi 10 rulonow bio worow, nie musze sie ograniczac. u nas tez cale wory skorek wszelkiego rodzaju, caly rok soki na topie
mrokasia 19:56, 03 mar 2020

Hmmm, to po cóż ja sobie miejsce na ognisko zaplanowałam???

A w kwestii odpadów bio - u mnie w gminie odbierają póki co bez ograniczeń ale wobec rosnących kosztów śmieciowych spodziewam się, że mogą takie ograniczenia wprowadzić. U Izy Ursy np. odbierają tylko kilka worków bio w miesiącu!
Nowa12 19:57, 03 mar 2020

Czekajcie ale jak sobie zrobię ognisko na palenisku to też sąsiedzi mogą straż zawołać?
antracyt 20:02, 03 mar 2020

No właśnie... też sobie o naszym miejscu na ognisko pomyślałam. Ja uwielbiam posiedzieć przy ogniu, dzieci też. Na razie nikt z sąsiadów się nie skarżył, ale oni nie są zaraz za płotem, tylko kawałek dalej.
TAR 20:04, 03 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Hmmm, to po cóż ja sobie miejsce na ognisko zaplanowałam???

A w kwestii odpadów bio - u mnie w gminie odbierają póki co bez ograniczeń ale wobec rosnących kosztów śmieciowych spodziewam się, że mogą takie ograniczenia wprowadzić. U Izy Ursy np. odbierają tylko kilka worków bio w miesiącu!

co innego male ognisko a co innego spalanie odpadow zielonych. ja tez duszonki robie na ognisku ale jest ono zabezpieczone. u Ciebie tez nie bedzie nic luzem latac przeciez. ale czy mozna? tego nie wiem. U nas bio odbieraja od marca do pazdziernika. Ilosc workow nie ma znaczenia. Sa tacy co wywoza smieci bio do lasu. Nie wiem czy lasowi to sluzy i czy nie zaburza jakiejs gospodarki lesnej. Ech, moim marzeniem jako dzieciaka bylo bycie lesniczym, zaluje ze nie poszlam ta droga. biznesow mi sie zachcialo
galgAsia 20:04, 03 mar 2020

W palenisku to można, ale pal suchym, żeby nie dymiło...
anna_t 20:07, 03 mar 2020

Ja pisałam że my tylko trawy palimy, to jest praktycznie siano. Mąż stał przy grillu A ja tylko dorzucalam wkład
TAR 20:10, 03 mar 2020

Sasiad kilka domow dalej, na ognisko zrobil sobie kamienny wgłebnik, na to kratke i dodatkowo palenisko, wokol niewielki murek a nad tym cos w rodzaju wiaty i okapu grawitacyjnego. świetne, on taki pomyslowy dobromir, na dachu wiaty ma zielony ogrod