Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:07, 18 mar 2020

Skończyłam malowanie balustrad. Czekam na przesyłkę impregnatu, żeby pomalować deski. Do odświeżenia są jeszcze ławeczki.
Pogoda postanowiła nam chyba wynagrodzić koszmarne dni pełne smutnych wiadomości. Już drugi dzień termometr dobija do 20 stopni.

Obudziła się brunnera. Martwiłam się o nią troszkę, bo GalgAsia pokazywała swoją już od dawna.

Dostałam od koleżanki ciemnego ciemiernika. Mam nadzieję, że się zadomowi. Wsadziłam go na garażowej.

Szafirki pokazują kolorek.

Kwitną wilczomlecze mirtowate.

Przy tych krokusach zawsze zatrzymuję się dłużej.

Zalistkował się klon ginnala. Sąsiadowe tuje zgęstniały i wyskoczyły w górę. Same dobre wieści.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:10, 18 mar 2020

Jeden z dwóch posadzonych ostrokrzewów uformował się już w ładny stożek. Drugi jeszcze ma odchylenia.

Dobrego dnia!

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:02, 18 mar 2020

Pszczoły i bazie wierzbowe uwielbiam.
Ciemiernik, szafirki, wilczomlecze cudne
I cała reszta też

Jaka dziwna ta wiosna - u Ciebie już są szafirki, a brunnera dopiero wychodzi. U mnie brunnera za chwilkę kwitnąć będzie, hiacynty już kwitną, a szafirki schowane w zieleninie

Dobrego wieczoru, spokojnej nocy
antracyt 20:06, 18 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Domyślam się. Mam nadzieję, że te trudne dni kiedyś miną i znów będziemy się mogli cieszyć bez żadnych ograniczeń.

Koiły dźwiękiem i widokiem.

Jakie ciepłe zdjęcia
Pszczelarnia 20:06, 18 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
(...)

Pachnie?
Pszczelarnia 20:15, 18 mar 2020

Gruszko, godzinę spędziłam pod wylotką ula i obserwowałam te kochane owady. Jak nigdy.
TAR 20:18, 18 mar 2020

Powojniki masz odlotowe, powiedzialam sobie ze jak juz posadze te wszystkie rosliny co to je nakupilam, poprzesadzam to co mam poprzesadzac to zajme sie na porzadnie wlasnie powojnikami, ochrona grzybowa i odpoczne. tak naprawde teraz juz mi powoli to z glowy schodzi, ogloszenie wystawione, chce pokonczyc co jest do pokonczenia i zluzowac. poza swierkami wszystkie ostatnie zakupy sadze w donicach, zamierzam je ze soba zabrac ale poki jeszcze jestem tu to chce sie nimi cieszyc.
Nowa12 21:17, 18 mar 2020

Fajne masz te szczoteczki . Ciekawa roślinka .
Kawa 10:21, 19 mar 2020

Haniu cudna wiosna...
u nas mają teraz być przymrozki takie do minus 6 i weekend ma być paskudny..
Gruszka_na_w... 14:47, 19 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Pachnie?

Forsycja Maluch niestety nie pachnie, ale mahonia i owszem.

Wczoraj ich jeszcze nie dostrzegłam.

Zawilce gajowe- kiedy przejeżdżam drogą przez las bukowy lśnią niczym gwiazdki...na ziemi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies