Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:00, 04 kwi 2020

KasiaLangier napisał(a)

Miałam lecieć do nich w przyszłym tygodniu, łzy same ciekną, ale trzeba to jakoś przetrwać..

Święta bez bliskich zawsze są smutne, a tutaj jeszcze ta niepewność.
Dzisiaj uszyłam kolejnych 9. Trzy są już u sąsiadów. Gumki mi zbrakło. Musiałam wykorzystać elastyczne troczki z kostiumu kąpielowego. Okrywowa włóknina przechowywana w garażu, też się przydała.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:06, 04 kwi 2020

Gosiek33 napisał(a)
Czy ktoś ma pomysł jak pozbyć się myszy z kompostu?

A co Ty tam wrzucasz, ze myszom smakuje?

Spróbuj przerzucić kompost. Niepokój zewnętrzny zawsze utrudnia zadomowienie się.

Na pocieszenie

Zapłocie się koloryzuje, choć w tym sezonie zdecydowanie skromniej. 90% tulipanów EE wybyło.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:20, 04 kwi 2020

wiklasia napisał(a)

Zaopatrzyć się w łownego kota?

U mnie łazi jeden domowy plus trzy na gościnnych występach, a gryzonie robią swoje...dziury.

Te wciąż atrakcyjne.

Na południowej wystawie tulipki już rozwinięte.

W cienistych miejscach jeszcze pustawo

Gruszka_na_w... 21:40, 04 kwi 2020

Dzień był słoneczny, było nieco powyżej 10 stopni. W ogrodzie nic nie ma do roboty, to zajęłam się szyciem.
Rano zrobiłam jedynie rundkę wokół domu.

Berberysy już ulistnione.

W nadchodzącym tygodniu, zważywszy na prognozy pogody, magnolia pewnie otworzy kwiaty.

I takie tamy

Ania111 22:09, 04 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzień był słoneczny, było nieco powyżej 10 stopni. W ogrodzie nic nie ma do roboty, to zajęłam się szyciem.

Berberysy już ulistnione.

W nadchodzącym tygodniu, zważywszy na prognozy pogody, magnolia pewnie otworzy kwiaty.

I takie tamy

Haniu ,

Ciekawe czy też , kiedyś użyje stwierdzenia
" że w ogrodzie nie mam bo robić "
Haniu , zaprasza do mnie

Kawa i ciasteczka też się znajdą
darkowa 22:33, 04 kwi 2020

Haniu
No muszę się w końcu ujawnić,bo czytam Cię od dłuższego czasu,i oczywiście
bardzo doceniam,że dzielisz się swoim ogrodem i doświadczeniem.
Bardzo też dziękuję Ci za sprawozdania z robót pt.' najwyższa pora do zrobienia"

Bardzo podoba mi się twój ogród,i Twoje podejście "życiowe"...

pozdrawiam Cię Haniu

krystyna

mrokasia 22:38, 04 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jak to nie masz nic do roboty w ogrodzie? A kontemplowanie to co???
galgAsia 22:49, 04 kwi 2020

U mnie dziś też piękny dzień, wreszcie odetchnęłam świeżym powietrzem i zażyłam spokoju i ciszy...
Zazdroszczę uczucia spełnienia Nie mam pojęcia, kiedy takiego zaznam
Gruszka_na_w... 23:05, 04 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Jak to nie masz nic do roboty w ogrodzie? A kontemplowanie to co???

Może jutro "kątem popluję". Jeśli uda mi się wyjść poza wirtualną rzeczywistość.
Zdalna praca (niby taka nowoczesna) pochłania dwa razy tyle czasu, co normalna.
Gruszka_na_w... 23:12, 04 kwi 2020

Ania111 napisał(a)

Haniu ,

Ciekawe czy też , kiedyś użyje stwierdzenia
" że w ogrodzie nie mam bo robić "
Haniu , zaprasza do mnie

Kawa i ciasteczka też się znajdą

Użyjesz, z pewnością. Każdy ogród dojrzewa, a nie każdy odczuwa potrzebę ciągłych zmian.
Ja się zaliczam do tych lubiących zmiany ewolucyjne, a nie rewolucyjne.
Nie kuszą mnie oferty sklepów z roślinkami. To, co wsadziłam rośnie. I niech tak zostanie.
PS. Dumam nad likwidacją dwóch oliwników na zapłociu ze względu na ich kolce.
Chwilowo brak mi energii. Ostateczna decyzja wciąż jest w zawieszeniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies