Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

antracyt 20:38, 20 kwi 2020

Porozglądam się, może ktoś z nadmiarem szafirkow się znajdzie Moja babcia miała ich na działce tyle, że wyrywała jak chwasty...
Gruszka_na_w... 20:49, 20 kwi 2020

antracyt napisał(a)
Porozglądam się, może ktoś z nadmiarem szafirkow się znajdzie Moja babcia miała ich na działce tyle, że wyrywała jak chwasty...

Właśnie to miałam na myśli.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
darkowa 06:25, 21 kwi 2020

Pięknie u Ciebie Haniu
Gosiek33 06:32, 21 kwi 2020

Uwielbiam kwitnienie tawuł
AnnaCh 11:02, 21 kwi 2020

Za pory i selery w czwartek na ryneczku płaciłam po 30 gr za sztukę. Sałata różne rodzaje po 50 gr. Tragedii nie ma.
galgAsia 11:17, 21 kwi 2020

Kurcze, nie mam miejsca na więcej warzyw. Szkoda...
Może po reorganizacji - jak wreszcie nastąpi - coś więcej wykroję.
Buziaki
TAR 13:21, 21 kwi 2020

Narcyze lubie najbardziej te białe z czerwona obwodka w srodku. Takie stare dzialkowe, pachna przepieknie i trwale sa.
Co do szafirkow ja znalazlam swoje zrodełko, moja mama ma dzialeczke ROD i tam dla mnie zbiera od kolezanek dzialkowiczek roznosci, wlasnie te trwale i stare odmiany. Dlatego szafirki jak chwasciki sie mnoza, w tym roku jedna z wiekszych kęp wykopie i podziele na kilka mniejszych, tak samo zrobie ze śniedkami. One pozniej kwitna ale listki zielone maja juz na etapie przebisniegów.
mrokasia 14:10, 21 kwi 2020

Haniu, mam pytanie o różę Meidiland Alba - jak wysokie są u Ciebie? Czy posadzenie za nimi perowskiej ma wg Ciebie sens???
Gruszka_na_w... 17:06, 21 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Haniu, mam pytanie o różę Meidiland Alba - jak wysokie są u Ciebie? Czy posadzenie za nimi perowskiej ma wg Ciebie sens???

Ma sens. Zgrabny duecik będzie. W tle wsadziłabym jasnego miskanta (gracka albo Variegatusa, ale można go pominąć. Tylko trzeba pamiętać, że na żyznej glebie Perowskia może oszaleć. Róża jest tych okrywowych. Dokarmiana i nasłoneczniona dorasta na wysokość uda. Po pierwszym kwitnieniu trzeba ją nieco skrócić i w sierpniu zakwita ponownie. Już skromniej.
czerwiec- dwie sadzonki róży

wrzesień-początek i koniec miesiąca

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:13, 21 kwi 2020

Galgasiu, do zapewnienie sobie wszystkich warzyw całorocznie, trzeba by mieć pole, a nie ogródek.

Tarcia, świetny pomysł z poszukiwaniami roślin wśród działkowców.

Aniu, ceny faktycznie pokrzepiające.

Gosiu, bo kwitnące tawuły to kwintesencja radości, wiosny i delikatności.

Krysiu, wiosną, nawet jeśli jest susza, to wszystko jest takie świeże, bez zmęczenia życiem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies