Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Johanka77 19:22, 10 maj 2020

Wendy79 napisał(a)
Kliknęłam przycisk: znieczulenie. Inaczej ciężko było żyć, teraz też niełatwo. Od momentu wprowadzenia maseczek i zniesienia obostrzeń dla handlu, dotyczących limitu klientów, tyram tak, że nie mam kiedy się po tyłku podrapać. Sklep i działy robią kolejne rekordy obrotu, ludzie łażą po sobie nawzajem, kłócą się i wykazują wyjątkowo wysokim poziomem agresji. Po tylu latach pracy w branży, niewiele ludzkich zachowań jest w stanie mnie zaskoczyć, a jednak poczułam się ostatnio nie raz zaskoczona.
Wiadomości,od dłuższego czasu,nie oglądam, nie czytam i nie słucham. Nie interesuje mnie już ilość zachorowań i zgonów, musiałabym chyba dostać rozdwojenia jaźni przy konfrontacji z tym, co widzę na co dzień. Ludzie są jak oczadzeni, kupują i kupują. Kryzys? Chyba mojej wiary w ludzkość i ichże inteligencję...
Od kilku tygodni jestem zwolenniczką teorii, być może spiskowej,że pandemia została "zorganizowana" na potrzeby pewnych zakulisowych sił i dobrze mi z tym; nie boję się i na wszystko patrzę inaczej.

Aga widzę, że my z tej samej branży.
I ja odczucia mam dokładnie takie same.

Nigdy przedtem nie miałąm takiego zapitolu w robocie i takiego wariatkowa, jak teraz...
galgAsia 22:44, 11 maj 2020

Cześć Haniu, ściskam Cię
TAR 22:49, 11 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Aga widzę, że my z tej samej branży.
I ja odczucia mam dokładnie takie same.

Nigdy przedtem nie miałąm takiego zapitolu w robocie i takiego wariatkowa, jak teraz...

nie tylko Wy, ja tez uwazam, ze ktos to celowo zorganizowal. A w pracy doganiam wlasny zad na zakrecie.
Gruszka_na_w... 09:51, 12 maj 2020

kwartet napisał(a)
Dopiero maj a u Ciebie już tak pełno na rabatach.Owsicę bardzo lubię mam kilka ale najładniejsza jest w pełnym słońcu w miejscu gdzie pod spodem dużo piachu od fundamentów.

Owsica nie ma u mnie optymalnych dla siebie warunków, ale jakoś sobie radzi. Może dlatego, że wciąż nawiedzają nas susze.

A pełność na rabatach w maju zapewniają krzewy. Bez nich byłoby rzeczywiście ubogo. Wiosną, w przypadkowej kolejności, któreś z nich zaczynają grać pierwsze skrzypce.

W centrum swoje 5 minut ma tamaryszek.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 09:54, 12 maj 2020

jolanka napisał(a)

Zastanawiam się często nad tym, co musi się takiego jeszcze wydarzyć, żeby ludzie zaczęli myśleć. Byłam - o ja naiwna - prawie pewna, że obecna sytuacja coś zmieni a tu... D...pa

Może być ciekawie, bo młode pokolenie po raz pierwszy znajdzie się w sytuacji znanej nam z lat 90. Bezrobocia, kolejek przed urzędami pracy i poczucia bezsilności.
Może zacznie ich obchodzić to, co dzieje się wokół.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 09:56, 12 maj 2020

tulucy napisał(a)
Pocieszenie w tym mam, że nie jestem osamotniona w tych uczuciach... W kupie raźniej, jakkolwiek niewielkiej

Ta kupa wcale nie jest taka niewielka. Inteligencja niestety nie ma przebicia w czasie rewolucyjnych zmian. Siła argumentów ma słabszą moc rażenia niż argument siły.
Gruszka_na_w... 09:58, 12 maj 2020

Roocika napisał(a)
Haniu, może Ty rzucisz okiem na mój plan rabaty w moim wątku?

Rzucałam okiem. Podoba mi się pomysł. Wydaje mi się, że kwitnące miskanty i rozplenice nie uczulają, ale pewności nie mam.
Roocika 10:09, 12 maj 2020

Gruszka_na_w... 10:21, 12 maj 2020

Kasiu, Wendy, Johanko, dziwne to czasy. Wiele się dowiadujemy o sobie, o ludziach wokół. Nie da się niestety zakamuflować we własnej norce.

Wczoraj nawiedziła mnie nawałnica. Urwanie chmury, grad, wiatr. I tak przez kilka godzin. Intymne norki uległy zniszczeniu.

Gruszka_na_w... 10:30, 12 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Cześć Haniu, ściskam Cię

Odściskuję!
Jestem u Ciebie codziennie, ale sił na aktywność brak.
Udzielam się przy tworzeniu nowego ogrodu po sąsiedzku, a w niedzielę i wczoraj po południu powaliło mnie niskie ciśnienie.
Do odstresowania polecam nowy serial "Mrs Amerika". Wart rzucenia okiem.

Wczoraj myślałam, że mi warzywnik odpłynie.

irysy syberyjskie- bardzo je lubię

bodziszki- nie kwitną jakoś spektakularnie, ale tworzą fajne, bezobsługowe obwódki

Młode przyrosty na zimozielonościach są wyjątkowo urokliwe. Podczas rozładunku drewna trochę poturbowało mi dwie sztuki choin na garażowej. Ta ocalała.

Szczypiorki po ulewie trochę stratowane.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies