Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Szymka 15:45, 21 lut 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Witam Cię . Nie mogłam przejść obojętnie. Przepiękne zestawienie, uwielbiam takie zdjęcia Zapisuję w folderze "Inspiracje"
Rumianka 16:54, 21 lut 2021

Ależ u Ciebie wiosna na całego...u mnie nie mogę wygramolić się spod zwałów śniegowych...to niesprawiedliwe...
Aurelllia 18:08, 21 lut 2021

Jak ja już bym tak chciała pogrzebać w ogrodzie
Ile już porobiłaś - kwitnąca wiosna może już wkraczać
Brzozowadzie... 19:52, 21 lut 2021

Ok, zawsze zaczynasz wcześniej, ale to dla mnie znak, że ja "już za parę dni, za dni paaaarę" ruszę Czekam do środy - u mnie koniec tygodnia ma być z temperaturami powyżej 10 stopni na plusie. Ha!
darkowa 20:24, 21 lut 2021

Haniu , nie wiem jak to się dzieje, ale mieszkamy tak blisko , a ja mam inny klimat.
Do ogrodu myślę, że wejdę za tydzień , ale jak zawsze fajne są Twoje przypominajki

pozdrawiam serdecznie
Gruszka_na_w... 20:36, 21 lut 2021

antracyt napisał(a)
Ale przedwiośnie tez mnie już ręce do pracy świerzbią, tylko muszę znaleźć czas.

W tygodniu trudno mi znaleźć na tyle wolnego czasu, aby opłacało się otwierać front robót. Wykorzystałam maksymalnie weekend.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:48, 21 lut 2021

Szymka napisał(a)

Witam Cię . Nie mogłam przejść obojętnie. Przepiękne zestawienie, uwielbiam takie zdjęcia Zapisuję w folderze "Inspiracje"

Kiedyś w tym miejscu miałam niewielkie wrzosowisko. Niestety zmieniły się warunki świetlne i wrzosy zaczęły zanikać. Coś tam podosadzałam i nawet się zgrało. W miejscu po wrzosach świetnie rośnie Perovskia. Podobnie jak u Ciebie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:49, 21 lut 2021

Rumianka napisał(a)
Ależ u Ciebie wiosna na całego...u mnie nie mogę wygramolić się spod zwałów śniegowych...to niesprawiedliwe...

U mnie jesień przychodzi już w sierpniu. Coś za coś.
Gruszka_na_w... 20:52, 21 lut 2021

Aurelllia napisał(a)
Jak ja już bym tak chciała pogrzebać w ogrodzie
Ile już porobiłaś - kwitnąca wiosna może już wkraczać

Oj, jeszcze niech poczeka. Z wycinką doszłam zaledwie do linii tarasu na długiej prostej. A gałęzi mam już po dach drewutni. Potrzebuję około dwóch tygodni, żeby wstępnie ogarnąć całość.
Gruszka_na_w... 20:55, 21 lut 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ok, zawsze zaczynasz wcześniej, ale to dla mnie znak, że ja "już za parę dni, za dni paaaarę" ruszę Czekam do środy - u mnie koniec tygodnia ma być z temperaturami powyżej 10 stopni na plusie. Ha!

Zacznij przygotowanie na "sucho". Jakieś hantelki, skłony, przysiady. O wymachach nie wspomnę. Musiałam, po wczorajszych ekscesach w sadzie, bardzo motywować się wewnętrznie do kolejnych działań.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies