Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

kasia1 17:24, 28 kwi 2021

Kupiłam świdośliwę, wg właścicielki szkółki - lamarcką

Oj prawdziwy bardzo ten artykuł Asi ... U mnie niestety pustynia. Za mało funduszy i sił mam, żeby wszystko obsadzić "zapychaczami", muszę poczekać, aż roślinki się rozrosną.
TAR 18:36, 28 kwi 2021

duza rosnie taka swidosliwa?
Gruszka_na_w... 21:00, 28 kwi 2021

TAR napisał(a)
duza rosnie taka swidosliwa?

W naszym klimacie nie przekracza 5 metrów wysokości i 3 m szerokości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:15, 28 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
Kupiłam świdośliwę, wg właścicielki szkółki - lamarcką

Oj prawdziwy bardzo ten artykuł Asi ... U mnie niestety pustynia. Za mało funduszy i sił mam, żeby wszystko obsadzić "zapychaczami", muszę poczekać, aż roślinki się rozrosną.

Każdy ogród kiedyś się zagęści. Na początku wydaje się to niemożliwe, ale zagęszczenie następuje szybciej niż się spodziewaliśmy.

Jagody kamczackie

Magnolię lekko przymroziło, ale w promieniach zachodzącego słońca tego nie widać.

Na tym zdjęciu widać jak duża jest różnica poziomów w ogrodzie.

Ulistnione tawuły japońskie.

Obie katalpy już ścięte. Jedna wykarczowana. Sił zbrakło na karczowanie drugiej. Na cypelku zrobi się słoneczniej. Będzie można dosadzić byliny.
Piękny dzień mieliśmy. Wreszcie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Roocika 21:27, 28 kwi 2021

Hania, jakie wielkie te jagody Jakie mają wymiary?
Za każdym razem jak oglądam ogrody to się zastanawiam jak to możliwe, że są takie różnice, u mnie tawuły dopiero zaczynają
Gruszka_na_w... 21:40, 28 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Hania, jakie wielkie te jagody Jakie mają wymiary?
Za każdym razem jak oglądam ogrody to się zastanawiam jak to możliwe, że są takie różnice, u mnie tawuły dopiero zaczynają

Jagody kamczackie to spore krzewy. Nie koryguję ich wysokości. Teraz mają ok. 170 cm.'
'Wegetacja to rusza, to stopuje. Ponad miesiąc trwało kiełkowanie bobu i grochu.
Gosiek33 06:06, 29 kwi 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jagody kamczackie to spore krzewy. Nie koryguję ich wysokości. Teraz mają ok. 170 cm.'
'Wegetacja to rusza, to stopuje. Ponad miesiąc trwało kiełkowanie bobu i grochu.

170 cm!? Moje ok 120. Może to zależy od odmiany? Czy Twoje rosną w pełnym słońcu?
kasia1 08:32, 29 kwi 2021

Asiu, nie porównujmy się do Hani U niej wszystko miesiąc szybciej startuje
Gruszka_na_w... 09:36, 29 kwi 2021

Gosiek33 napisał(a)

170 cm!? Moje ok 120. Może to zależy od odmiany? Czy Twoje rosną w pełnym słońcu?

Rosną w słońcu na bardzo żyznej glebie.
Gruszka_na_w... 09:38, 29 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
Asiu, nie porównujmy się do Hani U niej wszystko miesiąc szybciej startuje

W tym roku niekoniecznie. Moje sasanki jeszcze śpią,a w teoretycznie chłodniejszych rejonach już kwitną. Kwiecień był u nas wyjątkowo chłodny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies