Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Judith 19:31, 16 mar 2022

Roslinnosc piękna jest, morze jest - to jest to, czego potrzeba na wakacjach .
Kocham morze i chcę je widzieć z okna, gdy będę na emeryturze . Taki plan .
Haniu, a gdzie Ty właściwie jesteś?
Kokesz 19:43, 16 mar 2022

Ja wiem, ale nie powiem już sobie poszukałam, gdzie takie ciepełko i piękne widoczki
Gruszka_na_w... 20:13, 16 mar 2022

Judith napisał(a)
Roslinnosc piękna jest, morze jest - to jest to, czego potrzeba na wakacjach .
Kocham morze i chcę je widzieć z okna, gdy będę na emeryturze . Taki plan .
Haniu, a gdzie Ty właściwie jesteś?

Wylądowałam na Cyprze. Emerytura ma te zaletę, że można korzystać z pobytu w fajnych miejscach bez współudziału dzikich tłumów i szalejących cen. Przelot z Polski to raptem kilkadziesiąt złotych w jedną stronę.
Miejscówka piękna, sporo tańsza niż kwatera w Zakopanem.
widok z tarasu

Całoroczny widok na morze z okna w okolicy, w której dzisiaj byłam, to jakieś 490 tysięcy Euro. Cały piękny dom i ogród jest Twój.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:17, 16 mar 2022

Kokesz napisał(a)
Ja wiem, ale nie powiem już sobie poszukałam, gdzie takie ciepełko i piękne widoczki

Noce są chłodne, ale w godzinach południowych w słoneczny dzień spokojnie można się opalać w kostiumie. Na poranne i przedwieczorne spacery wzdłuż morza trzeba ubrać długie spodnie i bluzę z kapturem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 20:25, 16 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wylądowałam na Cyprze. Emerytura ma te zaletę, że można korzystać z pobytu w fajnych miejscach bez współudziału dzikich tłumów i szalejących cen. Przelot z Polski to raptem kilkadziesiąt złotych w jedną stronę.
Miejscówka piękna, sporo tańsza niż kwatera w Zakopanem.

Swietny moment wybrałaś zatem na wyjazd.

Zakopane leży w całości poza zakresem moich zainteresowań .

Całoroczny widok na morze z okna w okolicy, w której dzisiaj byłam, to jakieś 490 tysięcy Euro. Cały piękny dom i ogród jest Twój.

To to mniej więcej tyle, co w Polsce nad Bałtykiem .
Agatorek 20:57, 16 mar 2022

Ależ masz fajny wyjazd .
Odpoczywaj i ciesz się słonkiem

Brak innych turystów to zdecydowanie zaleta!
Gruszka_na_w... 21:15, 16 mar 2022

Judith napisał(a)

To to mniej więcej tyle, co w Polsce nad Bałtykiem .

Bałtyk wygrywa pięknymi piaszczystymi plażami. Niestety jego minusem jest fatalna zabudowa wybrzeża i nieprzewidywalna pogoda.

Tutaj też generalnie jest kiepsko z estetyką przestrzeni publicznej, dlatego cieszę się z dzisiejszej wycieczki, bo zobaczyłam, że można ją zorganizować w inny sposób. Natura i cywilizacja świetnie się dopełniały. Architekt przestrzeni publicznej zrobił dobrą robotę.
Gruszka_na_w... 21:25, 16 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Ależ masz fajny wyjazd .
Odpoczywaj i ciesz się słonkiem

Brak innych turystów to zdecydowanie zaleta!

Ależ z nas egoistki.
Ale nic nie poradzę. Mam alergię na przewalające się szlakami i deptakami dzikie tłumy. Ostatni mój wakacyjny wyjazd nad Bałtyk przed kilkunastu laty spędziłam na próbie policzenia uśmiechniętych ludzi. Nie znalazłam nikogo takiego.
Nie dałam rady wypocząć wśród nakładających się na siebie pijackich śpiewów, wrzasków, płaczu dzieci, ryku silników, klaksonów okraszonych muzyką disco polo.
mrokasia 21:38, 16 mar 2022

Ależ z nas egoistki.
Ale nic nie poradzę. Mam alergię na przewalające się szlakami i deptakami dzikie tłumy. Ostatni mój wakacyjny wyjazd nad Bałtyk przed kilkunastu laty spędziłam na próbie policzenia uśmiechniętych ludzi. Nie znalazłam nikogo takiego.
Nie dałam rady wypocząć wśród nakładających się na siebie pijackich śpiewów, wrzasków, płaczu dzieci, ryku silników, klaksonów okraszonych muzyką disco polo.

Gdzie tu jest ikonka "lubię to"?

Piękny masz urlop Haniu .
Martka 22:08, 16 mar 2022

Marzyłam kiedyś o pracy w latarni morskiej.

A ja bardzo przejęłam się losem latarnika z noweli Sienkiewicza...

Haniu, widoki piękne, a kolor nieba dawno nie widziany. Odpoczywaj, korzystaj, łap słońce Szkoda, że nie można być i tu i tam
Można na szczęście "To tu - to tam. Dobrego wieczoru!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies