Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 23:52, 12 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Daga, emocji nie należy tłumić, bo prędzej czy później i tak znajdą ujście. Wszystkie one są nam potrzebne do zdrowego życia. I wściekłość, i złość, i gniew. Lepiej jednak znaleźć dla nich kontrolowane ujście niż pozwolić im na chaotyczne miotanie naszym jestestwem.
Nie masz tam na podorędziu jakiegoś worka treningowego dla bokserów?

Mam, model z 1965 roku ale całkiem sprawny - ogarnia moje emocje
Roocika 16:30, 13 mar 2022

Bardzo lubię oglądać Twój ogród i czytać mądre słowa Haniu.

Gruszka_na_w... 18:57, 13 mar 2022

Magara napisał(a)

Mam, model z 1965 roku ale całkiem sprawny - ogarnia moje emocje

Lata 60-te to były świetne roczniki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:00, 13 mar 2022

Roocika napisał(a)
Bardzo lubię oglądać Twój ogród i czytać mądre słowa Haniu.

Asiu, dziękuję za te przemiłe słowa.
Trzymaj się cieplutko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 20:44, 13 mar 2022

W ramach szukania pociech i uciech zaglądam. Dzięki lekom nie panikuję. Ale żebym spokojna była, to nie powiem. Bak mam na ful co drugi dzień, nie z powodu paniki o braki paliwa, ale ze złości na galopujące ceny. A niestety dojechać do pracy jakoś muszę. Zapasy mąki też poczynione, ale dopiero wczoraj, bo dotarło do mnie, że Ukraina była pszeniczną spiżarnią świata. Jak oni nie zasieją, a niestety obawiam się, że nie zdążą jednak w tym roku, to będzie krucho z mąką i załóżmy makaronem. A moja rodzina mocno mączna.

Poza tym tnę, sprzątam, tnę... Nawet pielę.
Mgduska 22:04, 13 mar 2022

Hej, dziewczyny, nie dajemy się! Przecież ta zawierucha jest właśnie po to, żeby ludzi straszyć. Więc to jest tak, jakbyśmy się już poddali, a przecież to nieprawda. Odwagą, empatią, spokojnym robieniem swojego, pomaganiem tam, gdzie kto może, dzieleniem się okruchami dobra, ciepła, wspieraniem się - wyrównujemy bilans dobra. Trzeba, żeby tego dobra było coraz więcej, z górką, żeby się przelewało! Trzymaj się, Lucy, wszystkie się trzymajcie
Magara 23:17, 13 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Lata 60-te to były świetne roczniki.

Haniu, "były" i "są", bo niektórzy nawet jeszcze żyją

Lucy - tak jak Magda napisała - nie dajemy się, trzymamy, damy radę. Robić swoje i nie dać się zwariować - powtarzam sobie jakieś sto razy dziennie

P.S. Haniu, carexy wycięte... Postaram się zaraz wgrać zdjęcia - gdybyś miała chwilę edukacyjnie się wypowiedzieć to wiesz gdzie
TAR 09:27, 14 mar 2022

a ja przychodzę z prezentem moze komus buzia sie usmiechnie na ten piekny zwiastun wiosny, żaluje ze nie mogę Wam dźwięku dodac

antracyt 10:40, 14 mar 2022

Mi się uśmiecha szeroko
TAR 11:10, 14 mar 2022

na moim dzienniku budowlanym fotek nieco wiecej