Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:01, 25 lut 2024

Pszczelarnia napisał(a)

Te cudowne cudowności mają prawie żółte czapeczki! 30 Eur sztuka!

Spieniężać nie będę. Poinformuję spadkobierców o potencjalnych ogrodowych skarbach.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:05, 25 lut 2024

Pszczelarnia napisał(a)
Zdecydowana z Ciebie ogrodniczka, rach ciach i do przodu. Posiałam seler, to już coś!

Wzoruję się na najlepszych. Do karczowania rugos jeszcze mi daleko, ale rozmyślałam nad tym, bo mam taką jedną, co wypuszcza rozłogi na metr.
W kuwetce z selerem naciowym wykiełkowały dwie sztuki, ten korzeniowy spisał się nieco lepiej, ale poniżej oczekiwań. Zrobiłam dosiewkę. Por spełnił pokładane w nim nadzieje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 21:37, 25 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przy schodkach posadziłam molinie Edith Dudszus. Hmm...Nie o taki efekt mi chodziło. Wsadzana była w marcu. Tempo przyrostu ma raczej nienachalne. Zachowuję jednak cierpliwość, bo molinia Variegata też w pierwszym sezonie nie rokowała najlepiej.

I jak Edith skończyła sezon?
Gruszka_na_w... 21:46, 25 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)

I jak Edith skończyła sezon?

Nie wiem, czy te nowe moliniowe nabytki przeżyły zimę. Na rabatach jest bardzo grząsko. Dam znać, czy ruszyły. One chyba w maju startują.
LIDKA 21:48, 25 lut 2024

Hania czy dzielenie floksów tych niskich to dobry pomysł?
Gruszka_na_w... 22:01, 25 lut 2024

LIDKA napisał(a)
Hania czy dzielenie floksów tych niskich to dobry pomysł?

Masz na myśli floksy szydlaste? W zasadzie to chyba wszystkie byliny można już dzielić. W prognozach nie ma mrozów, a niewielki przymrozek nie zaszkodzi.
Anda 22:38, 25 lut 2024

Bardzo pracowicie spędziłaś niedzielę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 22:39, 25 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zuza, ja zaczęłam w styczniu, a jestem dopiero na półmetku. Pogoda wybitnie nie sprzyja działaniom.

Tiaaa, mokro jest strasznie. Na większość rabat da się u mnie normalnie wejść, oprócz jednej, gdzie prawie mi buta wessało .
Na szczęście w tym tygodniu raczej ma być sucho i słonecznie, więc może w kolejny weekend też da się coś porobić

Uwielbiam przebiśniegi! ❤️

Patrycja_KG_Lu 22:43, 25 lut 2024

Dzięki za informacje o kolorach ciemierników w fazie przekwitania. To mój pierwszy rok z nimi. Co do przebiśniegów to nie wiem czy Wy żartujecie czy tak na serio z tą ceną. To jakieś kolekcjonerskie są?
Anda 22:45, 25 lut 2024

Patrycja, poszukaj hasła Galanthophil

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies