Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:07, 03 paź 2024

Wafel napisał(a)
Krótkie dni i mało weekendów już zostało, po pracy zanim się ogarnę i zjem późny obiad to ciemno się robi...

Wtedy mały metraż ogrodu eksponuje swoje największe zalety.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 20:37, 03 paź 2024

Glina u Juzi swietna, dobra dla roslin
U mnie tez sie trafi i ja odkladam zeby mieszac z czarna zimna ziemia. U mnie duzo zielonej gliny zimnej. Tez ja odkladam i dodaje w dolki na suchych rabatach, tez jest mocno kaloryczna i w kodzeniach trzyma wode lepiej jak hydrozel.

W sobote tez odnalazlam swoje kalosze. Dzis by sie przydaly leje od wczoraj
Wafel 20:42, 03 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wtedy mały metraż ogrodu eksponuje swoje największe zalety.

A to prawda
Juzia 20:46, 03 paź 2024

TAR napisał(a)
Glina u Juzi swietna, dobra dla roslin
U mnie tez sie trafi i ja odkladam zeby mieszac z czarna zimna ziemia. U mnie duzo zielonej gliny zimnej. Tez ja odkladam i dodaje w dolki na suchych rabatach, tez jest mocno kaloryczna i w kodzeniach trzyma wode lepiej jak hydrozel.

W sobote tez odnalazlam swoje kalosze. Dzis by sie przydaly leje od wczoraj

Nie wiem czy w takiej ilości jaką mam taka świetna
Wczoraj kopany dołek pod świerka.... dzisiaj po brzegi wypełniony wodą.
TAR 22:01, 03 paź 2024

Juzia u mnie podobnie, tylko twoja glina zółta ciepla, kaloryczna a moja zielona śmierdziucha zimna, nie sluzy dobrze roslinom
nicol21 22:06, 03 paź 2024

Witam się w klubie zabłoconych kaloszy.....

Szkoda, że te dni są coraz krótsze i coraz chłodniej jest.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 22:44, 03 paź 2024

Heh Ja też mam kaloszki, bardzo eleganckie, crocsy, różowe, z kokardkami Małżonek się ze mnie śmieje, że te moje "pańciowe" buty to się nadają do chodzenia po chodniku w Wielkim Mieście tylko, ale one jakoś żyją i się sprawdzają Nie ukrywam jednak, że zwykłe czarne gumiaki też mam - dwa rozmiary większe niż trzeba, żeby tylne łapy w grubych skarpetach się zmieściły

U nas leje od nocy... Jesień idzie
TAR 09:06, 04 paź 2024

U nas drugi dzien od przedwczorajszego wieczora. Moje kaloszki fioletowe, tez wieksze bo maja dosc ciasne stopy Ale mam tez kilka par butow roboczych na grubym spodzie i te sa o wiele lepsze do kopania niz kalosze. Nie boli stopa.
Juzia 09:19, 04 paź 2024

TAR napisał(a)
Juzia u mnie podobnie, tylko twoja glina zółta ciepla, kaloryczna a moja zielona śmierdziucha zimna, nie sluzy dobrze roslinom

Jeszcze na glinach się nie znam, bo do tej pory same piaski miałam.... ale skoro mówisz, że moja jakaś lepsza... to się tego uczepię

TAR 09:47, 04 paź 2024

Czep sie. Mam dowody w postaci nasadzeń W żółtej mi rosna jak na dopalaczach, bez dodatkow wzbogacajacych typu obornik.
W zielona gline i czarna ciezką ziemie dodaje obornika konskiego i piachu zeby glebe ocieplic, a poprawic retencje wody - bydlecy. Świński dobry do piaszczystych i ubogich gleb. A owczego dodaje i tu i tu.
Kiedys zalaczalam tabelke jaki obornik najlepszy do rodzaju gleby i nasadzeń.