Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

LIDKA 20:14, 02 paź 2024

U mnie dzis popadało. Mam niespodziewane wolne jutro i może cos uda mi się pokopać. Choć mam też inne rzeczy do pozałatwiania.

Haniu pozdrawiam
Kordina 20:51, 02 paź 2024

Ale co to byłoby za życie bez odczuwania łąkotki w kolanie i wiązadła w łokciach, złamasów (ja i nie tylko ) zwichnięć i wielu innych niedogodności, przynajmniej człowiek wie, że żyje bo cały czas doświadcza, a przecież życie to doświadczanie
antracyt 21:14, 02 paź 2024

Ale się tu stron naprodukowało
U mnie dzisiaj pada, delikatnie, ale przez cały dzień. Kałuże się na drodze pojawiły, to wyznacznik, że odrobinę podlało. Jutro ma być podobnie i cieszy mnie to bardzo, bo róże na poszerzoną rabatę zamierzam w końcu posadzić. Nie będę czekać do większego zimna, byle ziemia sucha nie była.
Magara 22:33, 02 paź 2024

Wafel napisał(a)
No to łagodnie i dyplomatycznie przejdźmy do rozmów o pogodzie U mnie dziś było pięknie, słonecznie i rześko. Rano idąc do pracy pierwszy raz zmarzłam, brr...

Asia - mądra propozycja
U mnie dziś słonecznie i nadspodziewanie ciepło
Wycięłam znaczną część jeżówek i trochę floksów. Myślę co jeszcze z bylin wyciepać, żeby wiosną było mniej roboty - nic mi do głowy nie przychodzi
Wafel 06:59, 03 paź 2024

Też miałam wyciąć jeżówki, wczoraj zabrakło czasu a dziś pada... Straszą niektóre te co dostały plamistość.
Makao 07:09, 03 paź 2024

U mnie leje cały czas od wczoraj od 15:00.
I dziś ma też padać. Ciekawe czy cały dzień
Juzia 08:14, 03 paź 2024

Makao napisał(a)
U mnie leje cały czas od wczoraj od 15:00.
I dziś ma też padać. Ciekawe czy cały dzień

Nieeeee!!!! Ja mam robotę!
Utonę w błotnistej glinie...
Gruszka_na_w... 09:18, 03 paź 2024

Juzia napisał(a)

Nieeeee!!!! Ja mam robotę!
Utonę w błotnistej glinie...

Oj tam, oj tam!
Wystarczy odpowiednie obuwie plus zasoby energii.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 09:26, 03 paź 2024

Mnie deszcz nieco pokrzyżował plany. Miałam nadzieję, że uda mi się przed wyjazdem wykancikować krawędzie rabat i wzruszyć nieco glebę. Sadzenia roślin już nie przewiduję. Jakoś nigdy nie było u mnie sytuacji, że doniczki z roślinami czekają na posadzenie. Zwykle kolejność była taka: pomysł, zakup, posadzenie. Pewnie wynikało to z tego, że sensownie zaopatrzone szkółki mam w odległości większej niż 50 km.
O tej porze roku sporo roślin łapie choroby grzybowe. Moim zdaniem lepiej teraz wyciąć te zainfekowane badyle niż zostawiać je na zimę jako wątpliwej jakości ozdobę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 09:26, 03 paź 2024

ta energia z pomarańczowego kabelka najlepsza