Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:54, 05 lut 2018

U mnie wszystkie rozchodniki ładnie rosną; trzymają pion i poziom, choć rosną na glinie.
Najbardziej lubię tego- dziewczyny zidentyfikowały go jako rozchodnik okazały Mr Goodbud

Mam też tego najzwyklejszego

A na przedpłociu ciemnolistnego NN

Mnożę je albo przez podział kępy (jeśli robię rewolucję) albo przez odrywanie kawałków i wsadzanie od razu w docelowe miejsce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 23:11, 05 lut 2018

Okazy, że ho ho! Moje pierwsze Twinkling Star dałam Mrokasi, ale znów chcę z nimi spróbować. Piękny ten Goodbud. U Ani super rośnie Brilliant. Muszę pomyśleć co wybrać...
tulucy 23:15, 05 lut 2018

U mnie poszalały Matrony, rozrosły się przez jeden sezon bardzo. Jak Iza chcesz, to się podzielę wiosną. I tak będę je przesadzać.
Gruszka_na_w... 15:50, 08 lut 2018

Pierwszy tydzień lutego upłynął pod znakiem mrozów w nocy i lekkich plusów w dzień. Jeszcze tydzień takiej pogody. W prognozach pojawiają się dodatnie temperatury przez całą dobę.Wczoraj spadło trochę śniegu.
Przebiśniegi wreszcie na swoim naturalnym tle. Kosodrzewina Wintergold zastępuje słoneczko.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 16:34, 08 lut 2018

UrsaMaior napisał(a)
Okazy, że ho ho! Moje pierwsze Twinkling Star dałam Mrokasi, ale znów chcę z nimi spróbować. Piękny ten Goodbud. U Ani super rośnie Brilliant. Muszę pomyśleć co wybrać...

Chcesz z powrotem?
mrokasia 16:36, 08 lut 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pierwszy tydzień lutego upłynął pod znakiem mrozów w nocy i lekkich plusów w dzień. Jeszcze tydzień takiej pogody. W prognozach pojawiają się dodatnie temperatury przez całą dobę.Wczoraj spadło trochę śniegu.
Przebiśniegi wreszcie na swoim naturalnym tle. Kosodrzewina Wintergold zastępuje słoneczko.

Śliczne te przebiśniegi .
U mnie krokusy i iryski nieśmiało wyglądają na świat.
anka_ 16:51, 08 lut 2018

Wintergold cudownie przebarwiona. Moja w zasadzie wcale. Ale to mam nadzieję efekt jesiennego przesadzania z ruszonym korzeniem. I do tego mokry rok.
A przebiśniegi... hm... moje jeszcze całkiem schowane, ale śniegu brak to nie mają co przebijać. Twoje już cudne...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 17:43, 08 lut 2018

mrokasia napisał(a)

Chcesz z powrotem?

Tak to jest, kiedy człowiek zagląda do wielu wątków. Nieopatrznie przeczyta to i owo.

Mrokasiu, cebulowe wylazły już na początku stycznia, dlatego miałam przymus ścinania traw i porządkowania rabat.

anka_ napisał(a)
Wintergold cudownie przebarwiona. Moja w zasadzie wcale. Ale to mam nadzieję efekt jesiennego przesadzania z ruszonym korzeniem. I do tego mokry rok.
A przebiśniegi... hm... moje jeszcze całkiem schowane, ale śniegu brak to nie mają co przebijać. Twoje już cudne...

Witergold nie ma optymalnej miejscówki (trochę zbyt małe nasłonecznienie), ale póki co od 2 lat rośnie zdrowo.
Przebiśniegi wylazły i zakwitły już w styczniu. Pozazdrościłam Gabrieli, że jej są na cudownej plamce śniegu, a moje takie w burościach ziemi. Postarały się w końcu o odpowiednie tło.
polinka 18:11, 08 lut 2018

Ooo miałaś/masz śnieg?? U nas tylko lekko pobieliło w weekend ale już nie czekam na śnieg...chcę wiosny!!
Monia81 18:36, 08 lut 2018

Haniu też u Ciebie biało, zima nie odpuszcza, u mnie też jeszcze biało byle do wiosny