Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 15:54, 17 cze 2020

Na żywo i na zdjęciach masz bardzo ładnie

U mnie właśnie zaczęło padać. To dobrze,nie będę musiała podlewać
sarenka 16:12, 17 cze 2020

Iwona, przypomnij mi jakie wilczomlecze masz? Jeden to chyba purpurowy
Kasya 16:13, 17 cze 2020

inka74 napisał(a)
Kasia, jak będę w domu wyślę ci zdjęcie opakowania. Jakie znowu hortensje? Do donic?
No niestety oferta bylin u mnie jest dosyć uboga lub ja już jestem na etapie wybrzydzania i nie wystarczy mi bodziszek a musi być konkretna odmiana. U ciebie też wiem, że jest średnio. Nie mam możliwości jeździć co miesiąc do ZP i u nich nigdy nie wiadomo co obecnie jest w sprzedaży, taka trochę loteria ale uzależniona od aktualnej produkcji. Rozumiem problem bo ofertę mają dużą tylko jak szukasz konkretnych odmian to za każdym razem trzeba dzwonić i im zawracać głowę czego nie lubię. Nie jestem odbiorcą hurtowym więc pięć roślinek na krzyż to dla nich też nie jest super extra okazja do sprzedaży. Gdybym miała bliżej to z pewnością bym tam częściej była bo to jedyne miejsce, gdzie można znaleźć coś ciekawego bylinowego w okolicy i przy okazji dowiedzieć się co nieco. Praktycznie wszystkie "rarytasy" i ciekawostki bylinowe mam od nich.

No chyba do donic ... no bo gdzie ?
Hortki jakieś nowości, pokaze, ogromniaste do tego bo w donicach 10l
jolanka 17:50, 17 cze 2020

Ja w podróży uciekałam samochodem w bok bo nie dało się jechać, taka ściana deszczu. Bałam się, że albo wjadę do rowu (nic nie było widać) albo wiatr i deszcz mńie zepchną.
W. dzwonił, ze w domu też była bardzo mocna pompa ale doniczki stoją
jolanka 17:51, 17 cze 2020

Iwonka, niesamowite zmiany, nie marudź, ze zdjęcia przekłamują, jest super
Gosiek33 19:49, 17 cze 2020

jolanka napisał(a)
Ja w podróży uciekałam samochodem w bok bo nie dało się jechać, taka ściana deszczu. Bałam się, że albo wjadę do rowu (nic nie było widać) albo wiatr i deszcz mńie zepchną.
W. dzwonił, ze w domu też była bardzo mocna pompa ale doniczki stoją

Nie zazdroszczę nawałnicy
Helen 20:35, 17 cze 2020

Ależ mi się podoba. Bardzo na plus i to co piszesz, też prawda. Potrzeba zmian, bo nasze gusta też ewaluują

A możesz pokazać Jordana z bliska?
inka74 20:57, 17 cze 2020

sarenka napisał(a)
Iwona, przypomnij mi jakie wilczomlecze masz? Jeden to chyba purpurowy
Magda dzięki )
Wilczomlecze mam Purpurea i Tiny Tim. Ten jasny pasiasty to nie pamiętam ale on bardzo kiepsko przyrasta. Tiny na jesieni powinien nadawać się do uszczknięcia odnóżki to ci dam. Purpurowy mam podzielony, zobaczymy czy się przyjmie. Jak tak to też dostaniesz.
Magleska 21:00, 17 cze 2020

Iwonka
wpadłam w zachwyt stworzyłaś naprawdę piękny ogród -taki w moim stylu
kostka pomalowana wygląda świetnie ,nowe donice też śliczne

tak mi się teraz nasunęło na myśl
nie chciałabyś troszkę linii rabaty zmienić ?
wszędzie masz takie kręgi i pół okręgi ….a tu fala -wiesz na fotkach ,to pewnie inaczej wygląda niż w realu -nie gniewaj się ,że się panoszę

o to miejsce mi chodzi …..wiem ,że Twój eM broni trawnika ,ale może taki kawałek nie zauważy

trochę marnie mi idzie rysowanie na zdjęciu ,ale na pewno zrozumiesz,co mam na myśli

Buziaki

inka74 21:03, 17 cze 2020

Kasya napisał(a)

No chyba do donic ... no bo gdzie ?
Hortki jakieś nowości, pokaze, ogromniaste do tego bo w donicach 10l
no czekam co to za cuda w takich baryłach. O cenę nie pytam. A u mnie znowu pada. Zebrałam między deszczami ok. 40 ślimaków. Głównie te nagie. Rekord na jednej roślince - 6 sztuk. Przepełzają przez kamienie. Piwa nie chcą. Wcinają mi sadźce, jeżówki i kłosowce. A i jeszcze gipsówki. Małpy wredne.