Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Helen 21:06, 17 cze 2020

Podobno ślimory nie lubią mączki bazaltowej, czytam o tym u Pszczółki. Zamierzam nabyć
galgAsia 21:08, 17 cze 2020

Iwonka, powiem tak: kadrowanie rozumiem i pochwalam, bo sama kombinuję jak kucyk pod górkę, żeby za dużo bajzlu nie pokazać , ale cała reszta... chyba gadamy w podobnych narzeczach Odnośnie potrzeby zmian - to tak samo jak remont w domu, bo już patrzeć ma coś nie możemy
Jest pięknie - i musisz się z tym pogodzić
inka74 21:08, 17 cze 2020

jolanka napisał(a)
Iwonka, niesamowite zmiany, nie marudź, ze zdjęcia przekłamują, jest super
Jola, mam nadzieję że obyło się bez przeszkód. Jola buziol oj potrzebne mi te wasze zapewnienia, że idzie w dobrym kierunku. Zawsze tysiące wątpliwości się pojawia przy zmianach ale sama czuję też, że coraz bardziej nie chce mi się wyjść z ogrodu a to chyba dobry znak
Gosiek33 21:09, 17 cze 2020

Mączka może być dobra jak jest sucho
Helen 21:19, 17 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Mączka może być dobra jak jest sucho

U nas tak rzadko pada, że może się sprawdzi
inka74 21:23, 17 cze 2020

Helen napisał(a)
Ależ mi się podoba. Bardzo na plus i to co piszesz, też prawda. Potrzeba zmian, bo nasze gusta też ewaluują

A możesz pokazać Jordana z bliska?
Helen, gusta, wiedza i fundusze )
Pokazuję klona, którego kupiłam jako Jordana. Czy to jest on? Na znam się na klonach. Mam taką nadzieję
inka74 21:39, 17 cze 2020

Magleska napisał(a)
Iwonka
wpadłam w zachwyt stworzyłaś naprawdę piękny ogród -taki w moim stylu
kostka pomalowana wygląda świetnie ,nowe donice też śliczne

tak mi się teraz nasunęło na myśl
nie chciałabyś troszkę linii rabaty zmienić ?
wszędzie masz takie kręgi i pół okręgi ….a tu fala -wiesz na fotkach ,to pewnie inaczej wygląda niż w realu -nie gniewaj się ,że się panoszę

o to miejsce mi chodzi …..wiem ,że Twój eM broni trawnika ,ale może taki kawałek nie zauważy

trochę marnie mi idzie rysowanie na zdjęciu ,ale na pewno zrozumiesz,co mam na myśli

Buziaki

Madzia kusisz normalnie a wiesz, że u mnie krótka piłka ze zmianami nie panoszysz się, też tak mam i powiem szczerze z takich uwag fajne zmiany wychodzą tu linia rabaty będzie jeszcze trochę zmieniona bo nie zamierzam przesadzać kocimiętki a za mało jej miejsca dałam. Gdzieś, czegoś mi brakuje ale potrzebuję sezonu/czasu na obserwacje. Tak bardzo wyciąć się nie da bez awantury bo to pole manewru eMa ale rabata będzie tu trochę większa jeszcze z tyłu na rabacie mam jeden łuk do poprawki, no za płasko / prosto jest. Drażni w realu i na zdjęciach. Na razie muszę dojrzeć/odpocząć/ wpaść na idealny kształt w połączeniu z nasadzeniami bo tam jeszcze dziur a dziur do załatania a nie mam koncepcji jak je zrobić więc czekam na oświecenie / wenę/ możliwości buziak za pomysł )
inka74 21:43, 17 cze 2020

Helen napisał(a)
Podobno ślimory nie lubią mączki bazaltowej, czytam o tym u Pszczółki. Zamierzam nabyć
ja to chyba cały ogród musiałabym wysypać. Są dziady wszędzie, nawet w trawniku i w tujach
Helen 21:46, 17 cze 2020

Tez tak miałam, dużo wyzbieralam, ohyda...
Gosiek33 21:52, 17 cze 2020

Jedną łopatką nagarniam bezskorupowce na drugą a potem wrzucam je do wiaderka z piwem